28 oktober 2009

The Happiest People in the World.


 morgendis over bjergene

Udflugten sydpå området omkring Figeac - smukt beliggende ved floden Lot var meget spændende.
Dels gerådede jeg i på det nærmeste man kan komme klammeri med min Mrs. Hyacinth -GPS´'damen, som ville have mig ind på veje, der var spærrede og dernæst fornærmet nægtede at lede mig ind på N20 - Auturoute Sud - så jeg kom til stedet via snørklede og op-og-ned med samt hårnålesvingsveje. Men smukt var der.
Uomtvisteligt.


Floden Lot er smuk i sin efterårsstemning

Huset jeg skulle bese - om det var noget for mig, så lækkert ud på "papiret" som ikke er papir nuomstunder, men et skærmbillede. Men også det er taknemmligt.
Jeg havde det lidt på fornemmelsen, det så enormt flot ud - udsigten var FANTASTISK - intet mindre!
Haven - ja det var ikke en have, men -  en grund  med høje træer, egentlig ret mørkt.
For at gøre en længere historie kort, tror jeg ikke jeg vil bo der næste år. Huset var lidt snusket og muggent....
Men - jeg mødtes med ejeren og de mennesker, der lejede det lige nu - British - jeg siger jer , det var hele turen værd. Ih - vi kunne snakke - de to lejere havde været et par år i Kroatien for at arbejde - undervise. , men var nu på vej hjem, til Skotland.
Men fordi de havde samlet en herreløs kat op et sted, boede de nu et par måneder i Frankrig, så katten kunne blive vaccineret m.m. - ja det var noget med karantæne i UK.
Men alle tre - lejerne og ejeren spurgte mig meget interesseret . ....nu har vi læst og hørt mange gange at danskerne er verdens lykkeligste folk......please explain....
Nå - hånden på hjertet - hvad ville I have sagt????????


Dette er ikke hans hus, men et hyrdehus, som ses mange steder i Dordogne.

Senere tog jeg med hen til ejerens "sted" - han lever for et minimum,, uden el og rindende vand, udendørs køkken og adskillige "potageres" - køkkenhaver - på sin kæmpestore naturgrund, bevokset med enebær og Montpellier ahorn. Uuuh vi havde da godt nok en plantesamtale. Og om tilværelsen . Og livet . ...på engelsk. Det var en meget "eksistentiel dag" - hvis man kan udtrykke det sådan. Et enkelt glas vin fik jeg også - portugisisk! - for han mente ikke franskmændene kunne lave vin! Nånå.
Selv om han venligt tilbød at lave frokos - en "salad", så takkede jeg pænt nej og begav mig nordover.
Denne gang også lidt snørklet, men dog på autorouten en del af vejen. Jeg kørte -


forbi denne, en rose der blomstrer frejdigt videre ind i november

over denne mod byen Carjac over floden Lot


passerede disse kolonihaver, diskret arrangeret under viadukten i Soulliac
og sluttede dag og halstørklædet i lænestolen til slutningen af  Lisbeth Salanders sejr over systemet. Dælme go', det er anden gang jeg læser den, men det er anderledes, når den bliver læst op. Selv om denne oplæser bommede i det flere gange, var den ok.

Så nu er der liiiige et par ender at stoppe ind.

11 kommentarer:

 1. Hej Lavendel. Ja- papir og fotos er taknemmelige. Det er jo ikke til at vide hvornår de er taget. Godt du fik set på huset før du lejede det. Spændende dag, må jeg nok sige og tak for de skønne skønne fotos. Dem tror jeg til gengæld på- du lykkelige kvinde fra Danmark;-)

  SvarSlet
 2. Som Karin Grøn skriver er fotos så taknemmelige, så det var da godt, at du tog derned.

  Det lyder til, at det var en berigende og spændende dag igen, igen. Du får da virkelig nogle oplevelser med hjem i din bagage.

  Knus fra engen ;-)

  SvarSlet
 3. Ja, jeg var glad for turen...svømmepølen var der heller ikke mere.

  SvarSlet
 4. Snyd ! .-) Og godt du kørte derned, så du ikke stod med det snuskede sted, til næste år.
  Herligt du kaster dig ud i spændende samtaler med nye mennesker :-)

  SvarSlet
 5. Du har da vist haft en særdeles berigende dag :-)
  Godt du fik set huset 'live' :-)

  KH Gittemay

  SvarSlet
 6. Jeg blev selv netop færdig med lydbogen i søndags. Pyhh det var tre lange stykker, og nu efter selvlæsning og lytning er jeg færdig med Salander for et stykke tid ;)

  Jeg fange dog slet ikke at han bommede. Hvorhenne skete det? Sådan noget er jeg nemlig heller ikke vild med..

  Knus Henriette

  SvarSlet
 7. Wauw, sikke en dag du har haft med eksistentiel snak på engelsk og mange andre spændende ting!
  Hyrdehuset, du har fotograferet, er så smukt, at det gør næsten ondt ...

  SvarSlet
 8. Du har hattnok en spennende dag.... Jeg kjørte en gang etter GPS i Polen og endet på en grenseovergang som bare var for gående og syklende, men på den turen skjedde det så mye at vi kunne skrevet bok etterpå. Likevel man ender jo på flottensteder man ikke ville sett hvis det ikkke var for disse små omveiene. :-)

  SvarSlet
 9. Ingen hus, men en masse gode oplevelser rigere er du blevet..

  SvarSlet
 10. Hvilken oplevelse! Min datter siger altid: mor snakker for meget, men til det plejer jeg altid at svare: ellers får man ikke noget at vide! Så mange du har snakket med og alt du har set, spändende, spändende.

  SvarSlet
 11. Tqk for qlle ko,,entqrerne; hqr vmret rq,t qf dùd pc et stykke tid; ,en Henriette ! hqn sqgde 2Lqsqnder2 en é!" gqnge bl. a. ogf lagde også trykket på nogle udsagnsord med efterfulgende adverbium forkert -fx "han hældte uden at....kaffen op" hvor han lagde tryk på hældte , i stedet for som jeg vill ehave gjort på kaffen og lidt på op..., undskyld men nu bommer jeg selv med fransk tastatur..hihi

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.