22 december 2009

Sne og sne og sne...og lidt gaver...HER kørte jeg i grøften i dag...stille og roligt, uundgåeligt gled den store Mercedes-kælk først lidt til højre (man slap speederen med det samme...) - så til venstre, venstre, mere venstre og ...ud i den store snedrive på venstre side af "vejen" - ikke sjovt, hvad nu...?
En bagvedkørende ilede til hjælp, længe så det håbløst ud, trods kost og medbragt skovl, men endelig, da han havde hentet 3 småbørn i den skolepligtige alder af hankøn, kom den løs....takker den ukendte mand, hans sønner og alle sne-engle....
Se, jeg skulle ind til Otterup - 12 km og sædvanligvis ikke ret mange minutters kørsel væk, for jeg havde bestilt nye vinduesviskere og skulle hente træpiller, for i dette vejr, spiser fyret ......
hmm, vinterdæk blev også overvejet, men mekanikeren var så venlig at fortælle mig, at om....185 minutter gik de på ferie til 4. januar....det er dem vel undt, men mine dæk...


Vi skal have lidt PETERS JUL - nu er det på sidstningen ... Julen slutter den 6. januar med Hellig-tre-Kongers aften, det specielle lys med tre arme ses stadig...men tidligere var det obligatorisk.


Helligtrekongerslysene har tre "arme" . Tidligere støbte man krudt ind i sammenføjningen, og når knaldet lød, var julen uigenkaldeligt forbi for dét år.


Højtiden Hellig Tre Konger den 6. januar markerer, at de tre vise mænd - som den kristne tradition senere gjorde til konger og kaldte Balthazar, Melchior og Caspar - endelig fandt frem til Jesusbarnet, som de gav guld, røgelse og myrra skær, som der står i julesalmen "Et barn er født i Betlehem", og som man kan læse om i Matthæusevangeliet 2,1-12.
. Helligtrekongers Aften

Se, nu er da Julen strax forbi;
det er Helligtrekongers Aften.
Saa ender den rare Jul; men vi
er glade, at vi har haft den.
Tre Lys har vi tændte — tænk en Gang!-
for Kongerne, de, som bragte
Jesusbarnet en Julepresent;
vi ved det, for Faer har sagt det.
Her sidder vi ved vort lille Bord
og ser, hvordan Lysene brænde;
naar de er slukkede, siger Moer,
at saa er Julen til Ende.

 En julegave sendes til


;;;;;;;; Pernille på 1.;;;;;;;;;

send mig din adresse, så kvitterer jeg med en ....Nytårsgave!
11 kommentarer:

 1. körde du i diket - så otäckt! ni har verkligen väldigt mycket snö där du bor!

  jag har ett sådant ljus, men jag visste faktiskt inte att man skall tända det på en speciell dag:)

  SvarSlet
 2. Jo, de lavede det i meget gamle dage til denne dag!

  SvarSlet
 3. Godt der ikke skete noget. Kunne godt lide du skrev børn i den skolepligtige alder hi hi og at det ikke var børnehavebørn!!!! En rigtig god jul til dig og dine kære!!!!!

  SvarSlet
 4. Du må se å få vinterdekk på med d samme!!
  Endelig kunne vi også avslutte julefortellingene idag. Jeg har hatt den i alle versjoner dette året, spørs hva seksåringene har fått ut av det.:)))

  SvarSlet
 5. In the grøft again............ nå, jeg skal passe på med drille, det ku' jo blive mig selv næste gang; men jeg fik godt nok sat vinterdækkene på sidst i oktober.
  Vi skal da også snart have vort hellig-tre-kongers-lys frem; vi tænder det aldrig, det lavede jeg, dengang vi havde mange får, far her havde en idé om, at alt skulle udnyttes. Men huset dufter også derefter, så det sidste bruger vi bare til pynt.

  SvarSlet
 6. Ja ja , dækkene kommer på. NÅR mekanikeren har tid - eller en anden mekaniker! For hvem får man lige til at gøre det på nuværende tidspunkt...Bilen her er jo ny for mig, og i oktober var jeg i det solrige Frankrig...så hvem kærer sig lige om dansk vinter ...hehe ..det er år siden, vi hat haft rigtig sne på disse breddegradder.

  SvarSlet
 7. Uha, det var da noget af en køretur, du var ude på i dag. Godt sneenglene også var ude :o).

  Håber du får en skøn og glædelig jul!

  SvarSlet
 8. Du godeste ! God , der ikke skete dig noget.

  SvarSlet
 9. Hvorfor hedder det egentligt stadig "Du godeste"?
  I vor alder burde det da hedde "Du, øhh, Bedste?"

  SvarSlet
 10. Vinterdæk eller all-weather dæk er næsten lige gode.

  Jeg ved godt at du kører meget bil, men det er ikke nok at slippe speederen, man skal også koble ud.

  Helligtrekonger er mere jul end juleaften i den østlige kristendom, så vidt jeg ved; men jeg er ikke sikker. Det er som du skriver blevet til konger, der kom, men det får mig altid til at tænke "Landevejskonger", som man jo dog så nogle stykker af da jeg var barn.

  De var rare mennesker, men formentlig også stakler med en eller anden psykose, og her kommer de så ind i stalden, tænker jeg mig, og føler sig pludseligt velkomne. Det er et lille mirakel.

  SvarSlet
 11. Donald - der er automatgear på skidtet....

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.