20 februar 2010

Madam Tø på besø'


Fra min barndoms yndlingsbog "Oles Skitur " af Elsa Beeskov stammer dette billede. Som barn kunne jeg bestemt ikke li' Madam Tø - nej sne til kælken og is til skøjterne, det var hvad der behøvedes i vintermånederne.
Jeg har ændret mit syn herpå gennem årene...og i dag kom hun på besøg - Madam Tø, en sjasken og plasken var der, derude, det var så jeg måtte til tagrenderne igen.
De var nemlig fyldt med is - så vandet rendte lige ned til mig. I udestuen. Det er ikke tanken med de indretninger, så op på stigen og hakke løs på den hårde is.


Hele 7 kapitler har jeg fået læst i Vilhelm Meisters Lehrjahre - den er mere interessant, end jeg huskede. Men man har et andet forhold til "pligtlæsning", tror jeg. Jeg læser anderledes nu, slår ikke et eneste ord op...jeg tror såmænd ikke, jeg er blevet dygtigere til sproget, bare bedre til at gætte sammenhængen og derpå forstå teksten.

 
Nu kan man se hvad der ligger under sneen på gårdspladsen

Denne tid med mindre - eller anderledes madindtag giver en lethed - både i hoved og krop - jeg får lyst til at foretage mig sælsomme ting, læse bøger på tysk, gøre rent de særeste steder, sætte fliser op, købe nye hjemmesko af den opmuntrende slags
 
og et loppefund:
en såkaldt kaffedug med smukke blomster -  til en tier.
Nu venter morgensmoothie og the - og en fredelig formiddag.
En god weekend til jer alle!


 


15 kommentarer:

 1. Nææææ, skønne sko. Jeg har købt de røde/pink stribede. Så også godt de blomstrede :-)

  God weekend.

  SvarSlet
 2. Hvor er det dejligt, at du virkelig kan mærke en forskel !
  Du emmer af glæde og aktivitet:-) Men det synes jeg nu altid du gør- du har krudt i måsen :-)

  SvarSlet
 3. Hvor smukt med gule påskeliljer - så kan man da kun blive glad(ere)! Min morgenmad har bestået af lidt A38 med havregryn på, et glas friskpresset saft og en rugbrødsmad uden smør, men med marmelade (sødet med æblesaft). Udmærket!! Jeg tror allerede, at jeg har tabt 1,5 gram... :-) God weekend, Lavendel!

  SvarSlet
 4. Ja, dette er den eneste tid på året, at vand kan løbe opad: når der ligger is i tagrenden. Og det kommer bag på især folk med flade tage. Vor brugsmand vred skiftevis gulvkluden og sine hænder i samme anledning.
  Med henblik på bloggertræf og Loserinas mors hentydning må vi jo se til, at du ikke sætter dig på en Skt Hans orm i uti'e!

  SvarSlet
 5. I går så jeg en mand prøve at tø isen i tagrenderne op med en hårtørrer!!?? Vi kørte hen over Sjælland og Fyn på vej hjem i regn og da vi kom til Them i Jylland sneede det og det gør det stadig. Jeg er stadig så barnlig, at jeg synes det skal blive liggende så skiene stadig kan blive motioneret :)

  Hav en dejlig dag!

  SvarSlet
 6. Kanskje det er fasten som får deg så klar i hodet. Du får energi fordi du er i en fase. Iaalefall godt er det og jeg synes du er strålende flink. :))

  SvarSlet
 7. Ja, uhada - sikket et bang! Bare rolig, de kommer vel først omkring 23/6.....har lige forlystt mig med filmen "Enchanted April" på Youtube efter Mias anbefaling! Se den!

  SvarSlet
 8. Madam Tø bringer vist lidt ny energi med! Hvor lyder det dejligt med blogtræf - hvor ville det være skønt hvis jeg havde kunnet komme med men ferien hernede starter først i juli! Har du haft blogtræf før? God weekend♥ KNUS

  SvarSlet
 9. Tusind tak for dit fif med at filmen 'Enchanted April' ligger på Youtube! Den skal ses, så snart jeg får en fod til jorden for praktiske opgaver. Pas nu på med det mindre og anderledes madindtag, så du ikke forsvinder helt :-) Klem og ha' en dejlig lørdag!

  SvarSlet
 10. Her er Madam Tø også kommet på besøg og det er skønt, nu trænger vi til forår og ny energi.

  Jeg har ferie ny, og begynder at sætte mit skab op i køkkenet :) jeg er spændt på at se resultatet .

  Knus og giv et ring hvis du kommer til Odense

  SvarSlet
 11. Kære Lavendel. Tak for din søde kommentar. Og hvis tiden osv. tillader, vil jeg meget gerne gæste dig, hellere end gerne.Men jeg må melde ud i sidste øjeblik med alle de børn omkring mig.
  Knus til dig, en hel masse;0)

  SvarSlet
 12. Du er osse very velkommen , Tina

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.