23 februar 2010

Så blev de enker - en trist historie


Det var lige i sidste moment, Hanen Carlo blev foreviget....nu har Mikkel også nappet ham. Jeg opdagede det i går formiddags, han var ingen steder at finde....
Fred være med ham i sin hanehimmel!
Men den ræv er li'godt en s..... snu djævel.
En større reparation fandt sted - og i dag går turen ud efter en ny - ikke Carlo, men forhåbentlig én med et mildere gemyt.

Man kunne også mene, at nu var det slut med de høns. Det er den rene underskudsforretning, men det er så hyggeligt at have dem. Og æggene!
Jeg gi'r det en chance mere.
Men bander i mit stille sind over ræve eller er det mon Måren?

 

er der noget bedre end at rulle sig i sneen?
Jeg er ikke helt enig, men Lillehunden er svært tilfreds med det kolde hvide.
Så - dagen skal gå med en udflugt efter høns - igen igen - denne gang kan de hentes på Fyn, så man kan måske liiige nå en genbrugs i Bogense......
 

 

19 kommentarer:

 1. R.I.P. Carlo. Hvorfor er det en underskudforretning? De er dyrere i drift, end æggene er værd formoder jeg? Pønser jo selv på et par af 'skrukkerne', også for køkkenaffaldets skyld. - skal der en hane til, for at de laver æg? Spurgte by boen!

  SvarSlet
 2. Øv, det var rigtig trist - æret være Carlos minde!

  Graver ræven sig ind under indhegningen?

  SvarSlet
 3. Stakkels Carlo, den stolte hane..
  Du må købe en der er ræve sikret..
  God tur til byen..Og find nu nogle gode sager.

  SvarSlet
 4. Sikke en masse bøvl med Mikkel Ræv. Jeg håber du finder en ny Hans (hos os hedder de høns og Hans) som er god til sine høns :)

  SvarSlet
 5. Ja, det var skidt ....høns behøver ikke en hane for at lægge æg...men jeg er ked af at sige det - der er mere styr på damerne med en god hane...han fører flokken rundt på matriklen og leder mad op til dem fx - her om vinteren går de jo ude...hvis du skal bo i bymæssig bebyggelse, må du vist slet ikke ha' hane!

  SvarSlet
 6. Hm, mere styr på som i de bliver tyraniseret lidt? Man er vel feminist. Jeg må vist godt ha hane, men den må ikke 'bræge' inden kl. 07.00 og det er vist der problematikken ligger.

  SvarSlet
 7. Ej ! Den Mikkel Ræv :-(
  Når jeg engang får et hus(drømme må man gerne ha) skal jeg også ha høns !
  Godt du biver ved :-)

  SvarSlet
 8. Åh sikke noget. Det var trist. Haner er simpelthen formidable! Vi har høns og havde en hane (eller to, viste det sig :O) )men de galede jo frygtelig tidligt - DET synes jeg var skønt, men vi må tage hensyn til naboerne, suk...
  Nu har vi tre høns.

  SvarSlet
 9. Det var nemlig mit næste spørgsmål; hvor mange hønses kan man 'nøjes' med? Jeg formoder én er synd, men 3 det virker? Så de ikke keder sig?

  SvarSlet
 10. Det var synd for hanefar. Du må rævesikre buret endnu bedre i fremtiden, selv om det nok kan være svært... Især hvis ræven er så hundesulten, som den sikkert er i denne tid...

  Jeg har aldrig selv haft høns, men ville gerne. Jeg har boet til leje i feriehuse med høns og nød at gå rundt med de små tykke madamer og lette på sten og hjælpe med at finde godbidder... Vi nåede at blive meget gode venner... :-)

  SvarSlet
 11. Altså en fræk ræv!! Håber reperationen er effektiv! Har flere gange været i genbrugsen i Bogense på hovedgaden- min mormor var på plejehjem dernede! KNUS♥

  SvarSlet
 12. Kære Lavendel
  Åh, det var synd!
  Mine høns har ikke en hane til at holde sammen på flokken, det sørger de ældste høns for.
  Jeg har haft haner, den første blev taget af ræven, den næste gad hønsene ikke, han tænkte kun på en ting, og det gad de altså ikke. så nu klarer de sig selv, og det går rigtig godt.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 13. Æv... han er da en værre bisse ham Mikkel... Her har vi faktisk ikke set i ræv i årevis...

  Men her må vi ikke holde hverken hane eller høns...... Synes ellers det kunne være lidt fedt...

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 14. Alt efter hvor mange æg, man har brug for og hvilken race, man vælger ...har noget med antal at gøre. Høns er meget selskabelige dyr - mon ikke 4 er passende. Jeg har 9 høns nu og en hane, de lægger knap et æg om dagen hver. Det virker også som om Hanefar er med til at få dem til at lægge flere æg...(siges der). De nye jeg er kommet hjem med, virker søde og tillidsfulde og rolige. Nogle høns skræpper op bare man nærmer sig og har stor "flyvelyst" - de er trælse...og ja, en hane kan også finde på at gale hver halve time dagen igennem, det er naboer jo heller ikke vilde med..

  SvarSlet
 15. Er det ikke noe du kan gjøre med den slue rev. Han henter jo bare kosten din hos deg, han vil vel ikke slutte så lenge det kommer ny forsyning. ;))

  SvarSlet
 16. Så tråkigt med Carlo, men räven var nog nöjd med skrovmålet:s


  jag gillar höns. jag har aldrig haft några, men jag tycker ändå att dom är söta!

  hoppas att den nya tuppen blir lika fin som carlo:)

  och det är klart att man skall rulla sig i snön om man är hund - det tycker i alla fall min att en hund skall göra - helst flera gånger varje gång man är ute:)

  SvarSlet
 17. Ræven er en snu rad. Det må godt nok være irriterende.

  SvarSlet
 18. Hej.

  Ja jeg skal til barnedåb på søndag.og han skal hedde Louis så det kunne din hane jo også hedde hi
  Det er mit bud.Men tillykke med din nye hane.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.