26 februar 2011

Lørdag i turkisDagen har forskellige farver - i dag er lørdagen turkis. Den plejer at være blå. Turkis har lige lidt mere spræl, giver et pift til humør og sind, hm...det er vist mere eller mindre det samme, men et pift giver den.


Når farven optræder som glasur, får den en vibrerende energi. Lamperne her har jeg egentlig ikke plads til, men jeg kunne ikke modstå deres spræl. Store er de også.
Der skal arbejdes lidt med en skærm til dem, så det ikke ender i ren 70'er stil her i hytten.


Indrøm det - den har da noget, den farve.
Hvad har farveeksperterne så at sige til turkis?

Skaberkraft, kreativitet, kunstneriske evner, kommunikation fra hjertet. Giver overblik og helhed i følelserne. Renhed i tro og tanke. Harmoni og balance. Den ³Nye Tidsalders² visdom. Forbindelse til Det Højere Selv. Telepati.  Tillid til sig selv. At skabe efter Guds vilje. Meget forløsende. Uafhængighed. Spontanitet. Klart tænkende. Kontakt til andre planer og dimensioner. Leg.
LÅNT HER

Hvis man tror på, at farver kan udvirke noget, gi' hjælp eller støtte til et eller andet - så har jeg vist valgt den rigtig for mig - lige nu....bare den nu ikke smider alt for megen spontanitet og skaberkraft herned...
Det vil frk. Evelyn Hansen ikke brø's sig om. Det roder jo, sådan noget skaberkraft....

og nu, til noget ganske andet...


15 kommentarer:

 1. Turkis er fin. Fine billeder. Fik du min mail?

  SvarSlet
 2. Ja. jeg elsker-elsker-elsker jo den turkise farve:-) Hvor er det nogle fantastiske fliser du har - dem med turkise blomster.
  Håber du får en fin turkis lørdag!

  SvarSlet
 3. ja, nu ....blev grebet af spillelidenskab i går aftes....uha uha, hvad hedder mon den personlighed?
  Ernst?OG kom alligevel.

  SvarSlet
 4. Tak, Irene, jeg husker noget om rigtig meget flot turkis strikkeri....i lige måde!

  SvarSlet
 5. Det er den dejligste opkvikker med lidt turkis i omgivelserne - vi har vist ikke noget her, men det kunne vi nok trænge til ... :-))

  SvarSlet
 6. Jeg likte det jeg leste om turkis. Jeg bare må kjøpe ting i den fargen. Har alltid gjort det, det er noe jeg ikke kan motstå. Ha en fin kreativ dag. :))

  SvarSlet
 7. Turkis er godt ! også når det roder :-)

  SvarSlet
 8. Turkis fløjel har en stor dyb virkning af en eller anden vildt smuk slags. Turquoise lyder lidt tyrkisk, jeg ved ikke om det har noget med eventyrverdenen og fortryllelsen i historier fra 1001-nat, der er jo er en helt anden opfattelse af muslimske traditioner end den der får lov at hærge nu.

  SvarSlet
 9. turkis - stenen af samme navn stammer fra Iran/Tyrkiet-området...derfor - et andet navn for farven er cyan.
  men fløjlet....smukkere end smukt...

  SvarSlet
 10. Smukke, smukke ting og god weekend:-)

  SvarSlet
 11. Skønt at vide- jeg elsker nemlig turkis- og rødt og orange og alle mulige andre stærke farver- men især turkis. Har du tænkt på at det er den farve vinterhimlen har en dag med rimfrost- jeg drømmer om at fotografere mine sangsvaner mod sådan en himmel- bare et par stykker i formation, når de trækker hen over mit hoved så jeg næsten kan røre dem når jeg hænger vasketøj ud. Men hvor er kameraet så lige- de kommer jo aldrig når jeg har det med.

  SvarSlet
 12. Jeg tror helt klart på symbolikken og egenskaber i farverne og turkis er en dejlig en af slagsne. En af mine yndlingsfarver! :) Og så er den så dejlig sommeragtigt og sender tankerne i retning af det græske øhav!

  I går købte jeg to lysegrønne zinkskjulere med krydderurter i Netto. De er utrolig søde og liver op i køkkenet. Forår!!! :)

  SvarSlet
 13. Ja, små klatter farve gør undere...og hav altid kamera med, når du hænger tøj op...:_)

  SvarSlet
 14. Turkis er en meget smuk, men ret kold farve :-)

  Den 'Store Tingfinderdag', du lige har haft, kunne keg godt have tænkt mig at have været med på. Hold da op, hvor har I fundet mange spændende og interessante ting til at sætte fantasien godt i sving - det klør ligefrem i fingrene :-D

  SvarSlet
 15. Ja, men du kommer bare med en anden gang, Ellen :-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.