16 juni 2011

Gul


Gul er den nye sort....
Tænker på tidligere tider, hvor man sørgede et helt år, gik i sort og undgik fornøjelser og festivitas af enhver art.
Sørge kan man ...i glimt, der til gengæld truer med at kvæle én.
Sorg kan man føle, når man ser på den smukkeste buket....
Skønheden får én til at mindes det smukke menneske.
Så efter gårsdagens pressede program...ja, plæneklipperen blev altså indkøbt i Roskilde!
Så fik jeg set Bygma også dér.
OG fik forhandlet mig frem til en acceptabel pris for vidunderet, der kunne opveje 2xBrobizz.
Lidt effekter blev samtidig fragtet til huset i Bjergskoven.
Så kunne jeg lige vande lavendelbedet og spise en hyggelig frokost på dørtrinnet ved gårdspladsen.
Frokosten blev indkøbt i byens smørrebrødsforretning(!) - 3 halve med fint pålæg og 2 hjemmelavede deller, så var der også lidt til hundene....ikke ofte, man støder på sådan en forretning.
Ind om psykolog tilbage i Odense. Han kender nu nærmest  hele familien ved fornavn og spørger til relationer m.m. - altså en klarlæggelse af hele molevitten.....sikkert meget godt, når man som jeg har overlevet i så mange år bare "ved at tage mig sammen og komme videre" - "store piger græder ikke" - det synes han, jeg skal gøre noget ved!
OG få grædt - OG gi' mig lov til at være lille...OG tage imod hjælp....
Det er jo nemt nok her på bloggen, alle jeres kommentarer varmer og gør godt...
men IRL.....vil jeg helst ikke alt for tæt og i alt for stor gæld....
forstår I hvad jeg mener?
En god dag ønskes I alle - jeg skal ud og slå græs....og fotografere vidunderet!

20 kommentarer:

 1. Ja jeg forstår, hvad du mener. Men alle vil gerne hjælpe en i nød, og så længe du husker at være dem taknemlig og ikke bare tager for givet og forlanger mere, så vil ingen føle, at du skylder noget. Og det forstår du !!

  Jeg kan også forstå, hvad psykologen mener, men du har åbenbart også din egen måde at tackle tingene på. At komme igennem en sorg ved hjælp af tilførsel af små glæder tiltaler også mig langt mere end at gå i bulderbragende sort.

  SvarSlet
 2. Ja, du kan tro, jeg forstår, hvad du mener - jeg tror, det er helt sandt, hvad psykologen siger. Der skal åbnes for sluserne, så sorgerne ikke lægger sig oven i hinanden.
  Sikke en dejlig beskrivelse af din dag med prutten om prisen på vidunderet og besøg i Bjergskoven.
  Klem og en god dag til dig, du kære!

  SvarSlet
 3. Hej Lone. Det lyder til at være en god psykolog- datteren er også lige startet og måtte skifte efter 2 gange, da hende blev sygemeldt, men det lyder til at være til det positive.Det er jo et spil i lotteriet om man finder en psykolog man klikker med. Den nye mener at det skal være positivt at få endevendt sit liv og ikek være nedbrydende--- det kan der jo være noget om, men for dig handler det vist mest om at få ryddet op i livets rygsæk.
  jeg kan godt følge din beskrivelse af sorg, men når du kommer lidt længere skal du overveje om du kan skelne mellem sorg og savn. Det er to forskellige ting og jo flere ting man kan få over på savn jo bedre er det, for det kan man bearbejde --- sorg er i hvert fald for mig en kaotisk altomfattende og totalt nedbrydende tilstand, der ikke gør noget som helst godt. De der siges at bære sorg flot - føler savn - ikke sorg---Det er for mig en vigtig skelnen. Måske kan du bruge det til noget- måske ikke---
  Godt at du handler og ikke er handlingslammet midt i alt der her kaos.
  Dejligt med smørrebrød og lune deller. Superbest ved rutebilstationen i Aalborg har i deres kiosk solgt smørrebrød og pølser til 10 kr og for nylig overhalede salget af smørrebrød pølserne... de sælger omkring 2000 stykker om dagen. Det er meget unge mennesker der køber nu. De gider ikke pølser mere, så det får nok en renaissance i kølvandet på nordisk mad.

  SvarSlet
 4. Tak for nogen gode råd...jo sorg/savn er nok to forskellige størrelser. På smørrebrødssiden - der var noget så sjældent som kartoffelmadder! mums!

  SvarSlet
 5. Dèn med at være for tæt og i gæld kender jeg alt for godt. Men det er aldrig en sund ting at holde på sine følelser.
  Så godt du har fået en god psykolog.
  Held og lykke fremover.

  SvarSlet
 6. Ja, det er lidt af et dillemma IRL. Selvfoelgelig skal taarekanalerne toemmes en gang i mellem og trykket tages af kogeren, men den der med at komme for taet paa og staa i en form for "taknemlighedsgaeld", den foelelse kender jeg kun alt for godt. Er det nemmere for dig paa nettet, saa bare toem spanden pg let skuldrene, vi er lutter oerer.

  SvarSlet
 7. Jeg tror bare..."bare" .. jeg skal til at lære det. Jeg selv tøver jo ikke et sekund, hvis andre har det skidt og har aldrig følt nogen var i gæld til mig!

  SvarSlet
 8. Åh hvor jeg kender det.
  Græder så vidt muligt aldrig IRL for mig løsner det ikke op men er forbundet med nederlag.
  Dejligt af andre kan se igennem og hjælpe alligevel.
  Viatuelt knus herfra

  SvarSlet
 9. Jeg håber du tør lade nogen komme nær, det vil hjælpe, er jeg sikker på. Knus

  SvarSlet
 10. Kære Lavendel... der rammer du hovedet lige på sømmet! hvor er det typisk, at vi tænker sådan. Ikke overdrive mht at trække på andre, selv når vi virkelig har behovet. Tænk hvis vi er for meget, eller bliver ved for længe, eller som du før har nævnt, bliver for følelesbetonet. og omvendt stiller du jo selv op som den første med lutter øre og skulder. Nu er det altså dig, det gælder. Måske du kan betragte din psykolog som et stykke "værktøj", en person som kan tage fra i de mængder der skal til. Og som kan stille de gode spørgsmål. En person som er en professionel støtte, der jo netop er til for dig, så længe du har behov. Du kan godt lære det Lavendel, og du kan ovenikøbet komme til at nyde at tage imod hjælp:-) Mange tanker og hilsner Helle

  SvarSlet
 11. Det lyder som en fornuftig psykolog. Men du er nu heller ikke helt ueffen i at blande sorger og glæder og tage det hele med. Gul buket og smørrebrød er små glædes-pletter i alt det triste, og dem finder du plads til. Godt gået.
  Og så må tårerne flyde i rigt mål, ja de må.

  SvarSlet
 12. Det er vist en god psykolog, du der har mødt. Rom blev ikke bygget på en dag. Det ta'r tid, men hver en lille "ny" tåre og hver en lille fornemmelse af, at "rigtige" venners kærlighed er betingelsesløs - bare fordi du er til, er store sejre, er værd at arbejde for.
  Om jeg forstår dig? Ja, du kan tro, jeg gør. Vi er rigtig mange, der har en større eller mindre rem af huden. Det kunne jeg vist skrive bøger om.
  Tillykke med at du er kommet igang og god vind med arbejdet.

  SvarSlet
 13. Lyder som en fornuftig psykolog !

  SvarSlet
 14. Uha som jeg kender det. Prøver at leve efter det - men det lykkedes kun i glimt. Men det er jo også en fremgang.

  Dejligt du har fået en psykolog der kan fortælle dig nogle sandheder ;0) . Tit er det nødvendigt for at vi kan komme videre.

  Husk nu at du har spurgt mig om noget, og jwg har sagt ja og jeg siger ikke ja hvis jeg ikke har lyst eller tid. :) .

  Kærlige tanker

  SvarSlet
 15. Ja jeg forstår også hvad du mener. Det betyder meget at psykologen er en man har god kemi med og som man tør være åben overfor men nemt er det ikke. Smuk gul buket :)

  SvarSlet
 16. Ja, Marianne....
  og jeg tror, han er fin, den psykolog....han lader også til at synes om min søn :-)

  SvarSlet
 17. Det er hårdt arbejde du er i lige nu. Man kan ikke komme over, men man skal igennem, og man skal lære at leve med den historie, man nu er blevet tildelt. Hvordan man finder vejen, er der desværre ikke nogen, der kan fortælle.
  Giv tid, mærk efter, og pas godt på dig selv.

  SvarSlet
 18. Jeg forstår dig udmærket.
  Mon ikke psykologen er god? Lyder til at skubbe lidt uden at presse!
  Jeg håber, du kommer godt igennem det. Det er nok godt for dig, at du er vant til at komme ud og gå nogle lange ture - alt andet lige er det nok godt både for kroppen og sindet.
  Men, som jeg dog føler med dig....

  SvarSlet
 19. Hvor er det smukt skrevet. Jeg forstår fuldt ud. Mange gode ønsker på vejen herfra.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.