23 marts 2012

Er her skam endnu
Det ender med, at jeg må ud og lege turist. Nu har jeg både spottet et silkemuseum og et sted med "Crafts and cachemere", det må absolut udforskes.
I går var her vildsvinejagt, men klog efter efterårets renden spidsrod mellem alle de bevæbnede huede mig ikke, så det blev en lille tur i en anden retning.
Ellers er der jo liggestolen..
Jeg havde nogle fine fotos at vise, men denne bærbare...den gamle, der er den hurtigste, nægter at importere noget..lige nu.
Cevennerne - den nærliggende bjergkæde er fra reformationen et område, hvor Calvins tanker virkelig vandt genklang, her var mange menigheder, mens det stadig var tilladt....efter tilbagekaldelsen af Nantes-ediktet, der giv dem trosfrihed, var straffen for at vedkende sig Luthers/Calvins lære frygtelig ...præster blev dræbt, mændene sendt i galejerne og kvinder og børn røg i fængsel i Aigesmortes....hvor de kunne sidde resten af livet.
Så inde i St. Ambroix - min indkøbsby - et skilt på en husmur at her byggedes den første kirke - temple - i ...15?? og den blev ødelagt i 1585. Det menes at 500000 mennesker - huegenotter kaldet - flygtede ud af landet - en del også til Danmark.
Måske jeg også skulle besøge et museum med mere om sagen...
Nu lykkedes det med et foto...fra mit forrige "hus" i Dordogne...ak ja..
Nyd dagen og foråret :-9

9 kommentarer:

 1. Det lyder spændende med silkemuseum og stedet med 'Crafts and cachemere'! Jeg håber, du kan få den bærbare til at importere spændende billeder til os! Ha' en dejlig dag nede i det franske ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja...nåede nu ikke derned, det var for varmt.men...Alès er da osse pæn, dertil nåede jeg, og jeg besluttede at det måtte række...handlede da lige lidt også...:-9

   Slet
 2. Cashmere?

  Det ser godt ud, det billede. Det er da fantastisk som du har råd til at rejse :)

  SvarSlet
 3. Jeg sparer træpiller og varme derhjemme...det betaler turen..huset er billigt at leje...og leveomkostningerne her er ikk eså høje som derhjemme, har da overvejet....:-), du ve'...

  SvarSlet
 4. Åhh hvor det lyder som om du er faldet til - jeg mener " at spille turist" så er det vist lige før du flytter - nej vel :(.

  Kærlige tanker sendes syd over
  Marianne

  SvarSlet
 5. Dejligt at kikke lidt forbi hos dig. Jeg håber også, at du kan få billeder fra seværdighederne, det lyder meget tiltalende.

  Her nydes foråret og weekenden står for døren. Pas på dig, kære du... ;-)

  SvarSlet
 6. Cachepot og cachemere, har de noget tilfælles?
  Mht huegunotter osv: hvor kan mennesker dog være infame, når de har "Gott mit uns!"

  SvarSlet
 7. Ih hvor du hygger - det er dig vel undt.
  Hvis cashmeren (hvis det er det, det er) er god og billig, tager du vel lidt med hjem til butikken?

  SvarSlet
 8. Tak for lidt ekstra info.
  Jeg læste lige først "slikmuseum", men efter at have studset over det fandt jeg ud af, at det "bare" var silke.

  God, hyggelig lørdag i det franske.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.