17 august 2012

BrasDer er dage, hvor jeg længes efter Mormormad....nu ER jeg jo også mormor, så måske derfor.
I går var én af dem, dagene.....
Det blev karbonader, paneret...med små nye porrer og gulerødder - ikke noget al dente her - brasede kartofler og lige et twist...den gule peber...
Butikken havde kalvekød på bud, så det røg med hjem...ikke så ofte, man kan erhverve rent hakket....
ingen grisebasse var  kommet med i hakkeren.
Det smagte.....OM det smagte...og serveret på citrondækkeservietten og en af de blå med blomster forhøjer kun nydelsen af det hakkede.

Udsigt til denne buket...når man nu ikke har været vaks til at få sået de RIGTIGE, duftende, er disse staudelathyrus en fin erstatning - at SE på, for dufte gør de ikke.


10 kommentarer:

 1. Sådan en gang god gammeldaws mad kan jeg også tilslutte mig! Åh, som det ser lækkert ud:-) Faktisk længe siden, den har stået på brasekartofler....måske skulle jeg lige:-) Rigtig god weekend fra Helle

  SvarSlet
 2. Ja bras er mormormad --- ser lækkert ud!

  og den der staudelathyrus står højt påønskesedlen

  PS tak for opskriften på trøjen

  SvarSlet
 3. Nogen vil måske påstå, at de karbonader er ikke karbonader, men crebinetter; men de er netop ikke crebinetter, men karbonader, fordi: rigtige crebinatter burde egentligt have et flommenet fra tarmene svøbt omkring sig, det bruger man så ikke så meget i dag. Men derudover er de letstegte: det er først, når de bliver rigtigt mørke, grænsende til det sorte, at de hedder karbonader, af Carbon, der betyder kul på latin.
  Derfor er dine karbonader rigtige karbonader.
  ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ER de da.....er ikke så meget til creperne....tak for sangen :-)

   Slet
 4. Karbonader - hm, det var måske en god ide. Så faktisk også hakket kalv i køleren, da jeg handlede i forgårs. Læste Aage PK's kommentar - anede ikke at karbonader har deres navn fra kul! Og så elsker jeg forresten dit blå blomst-stel, jeg har bare ikke lige råd til at købe det selv. Men jeg kunne selvfølgelig sætte det på ønskesedlen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har fået mit gennem den blå avis og fra diverse genbrugser....det kan lade sig gøre,

   Slet
 5. Så er jeg igen opdateret med hvad der er sket i det fynske! og hvad skuer mit øje, en tallerkenfuld af lækkerier. Jeg håber, at det smagte lige så godt som det ser ud.
  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 6. Der fik jeg lige en ide. Tak for det. ;-)
  I sidste uge fik jeg god gammeldags hønsefrikassé hos min kusine. Høns i dejlig persillesovs. Nye små gulerødder, kogt blomkål og fine ærter og selvfølgelig kartofler. Jeg skal lave det til mine børn én af dagene

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.