11 juli 2013

Vel dufter de...


de knitrer på en helt bestemt måde - og de dufter på en helt særlig måde, der bringer mig helt hjem til farmors have dengang Livet var anderledes enkelt....
Elsker georginer - og kunne ikke drømme om at kalde dem Dahlia.....som stadig lyder som navnet på et trusseindlæg frem for denne skønne blomst.
I år SKAL de altså tages op og gemmes.


3 kommentarer:

 1. Sikke pæne Dahliaer, du har. Jeg kunne ikke drømme om at kalde dem Georginer, for det hedder de ikke, ævbæv. Se på posen med knoldene: Dahlia pinnata, eller x-et-eller-andet. Fordi spanieren Antonio José Cavanniles i 1781 opkaldte dem efter Anders Dahl, en svensk botaniker, elev af Linné, for at mindes denne. Dahl døde meget ung i 1789.
  Tyskeren Carl Ludwig Wildenow kom ved en fejltagelse til at opkalde planten efter en anden tysker, Johann Gottlieb Georgi, men måtte pænt sige undskyld og trække navnet tilbage. Fordi Cavanniles havde beskrevet planten, havde han også navngivningsretten. Det er stort set kun i Danmark og lidt i resten af Skandinavien, at nogle st(a/æ)digt holder fast i georginerne! ;-)

  SvarSlet
 2. Blomstrer de allerede? Jeg synes, de først plejer at blomstre i august - og blive ved, til frosten kommer, eller jeg husker at tage dem op. Men pæne er de - de der blomster :-)

  SvarSlet
 3. Vores bliver totalt ædt af snegle. Det er så ærgeligt; men vi har stort set opgivet.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.