25 juni 2014

Michaels Bjerg


Så var der tidligt afgang - allerede klokken 8, tog bilen til kæmpe-pladsen - og begyndte vandring med vandflaske og hunde. En let dis lå over landskabet...blev noget forundret over der kørte biler - så jeg valgte denne fine dæmning/ bro at gå ..... herligt ingen mennesker - det vist sig da også, da jeg kom næsten over til øen, at den ikke var åben endnu.....


En hel masse vej- og sandarbejde var i gang...det er meningen at man vil forbedre vandets cirkulation - for med den nuværende dæmning er der ikke passage under - det bliver der med denne nye.


Men så skal der beses - og allerede mange mennesker - der er mulighed for at tage en gratis shuttlebus derud - og det benytter mange sig af.
Gaden - og der er kun en - den går stejl opad og er rigeligt forsynet med turistfælder og restauranter - og også et par hoteller.
En blandet fornøjelse ---

det vrimlede med japanske turister - og de kom med begejstrede udbrud over hundene...ville alle sammen klappe og nusse - OG filme!! De forsøgte at sige "schnauzer" og smilede bredt...både unge og ældre.

Efter rigtig mange trapper kommer man op til klostret, og så er der mulighed for at gå rundt om bygningerne på øen udvendigt....meget flotte vue'er.


Godt befæstet....


Der er også grønt ind imellem


Det er ebbetid - forskellen ml høj- og lavvande er på dette sted op til 14 meter!!


Her kan man gå og kigge ned på gaden til højre og havet til venstre.


man kan også ringe ud....sjældent at se en telefonboks nu omstunder.


Nogle af højderne var lige i overkanten....
På hjemturen fik jeg charmet hundene med i shuttlebussen - og det gik lidt hurtigere.

Besøgte en tysk soldaterkirkegård 1 km fra mit hus....11956 lå der begravet  - eller rettere genbegravet, for oprindelig lå de på flere forskellige lokaliteter, men i 1963 indviede man denne krypt - hvor der også hviler civile....det maner til eftertanke. Alle de navne....døde i en hæslig krig.


2 kommentarer:

  1. Hvor er det spændende at følge - smukke billeder, jeg gad godt være der lige nu, inden alle turistene kommer....
    Var der for 13 år siden, Normandiet rundt, alle kirkegårdene, frygteligt....

    SvarSlet
  2. Ja, de kirkegårde er et slemt syn...vil få de fleste til omgående at blive pacifister.

    SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.