11 marts 2009

Det store i det små - eller en travetur


Jeg elsker sten. Jeg elsker at gå eller sidde ved havet og betragte det blå. Indsnuse duften af salt og frisk luft. Lytte til bølgernes slag mod stranden. Lede efter hulsten eller de runde.

Man kan gøre de særeste fund. Og sjovt, som strandene er forskellige - selv i et lille land som Danmark. Disse ovenstående fotos er fra standen ud for Fredericia - altså Lillebælt.

Her er "min" strand - 3 kilometer at gå - en dejlig tur med hunde, eller på cykel for at få sit morgenbad. Om sommeren. Har ikke kunnet tage mod til mig og blive fast vinterbader - endnu... har været "i" et par gange, og det er fuldstændig rigtigt, hvad de siger. Det giver et kick,der holder resten af dagen. Så man burde..burde..burde.....der er meget, "man" burde.

Stenene er runde - det er rullesten, formet af bølgerne. Når vi kigger ud over vandet, kan man i klart vejr se Samsø og Endelave. Ellers er det bare blåt - føles uendeligt. Vand er godt. For sjælen. Giver ro og følelsen af noget stort og trygt. Synes jeg - føler jeg.


Vejen går gennem en skov - Storskoven, her er dejlig svalt om sommeren. For enden af vejen ligger den, stranden.Her stod de....
engang.

4 kommentarer:

 1. Hej Lavendel- først velkommen på min blog. Det var hyggeligt at få dig som læser. Dernæst skal du vide, at der er noget, der hedder Webstrik. Det er du tydeligvis ikke medlem af for der har stort set ikke været diskuteret andet end den vest og jakke i vendestrik som den hedder. Desværre ser Kauni garnet ikke ud til altid at være i bedste kvalitet, men jeg tror faktisk du kan finde opskriften eller noget, der ligner til forveksling inde på http://garnstudio.com
  Tak for din fine fortælling om sten og iøvrigt resten af naturen. Jeg er helt enig i dine betragtninger
  Kh Karin Grøn- alias tantegreen

  SvarSlet
 2. Vi er så mange som liker det samme.
  Steiner , strand og sjø. I Danmark er det jo uendelige strender. På vestlandet ved kysten hvor jeg bor er det mer skjergård, viker og ministrender. Jeg spaserer meg en fin tur til sjøen jeg også og er heldig å bo slik, men strender og stein som Danmark det har vi ikke.

  SvarSlet
 3. Jeg elsker også mine daglige strandture... Og det der med vinterbadning står også på min ønske seddel... jeg vil starte her i foråret og se om jeg kan forsætte, det skulle være så sundt og godt.. :-))

  SvarSlet
 4. Sikke skønne billeder du har taget på din tur. Stranden tiltaler også altid mig, man bliver så rolig af at stå og kigge på vandet og så den skønne havduft.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.