12 marts 2009

Så kom det!

Kasseapparatet.
Jeg blev nødt til at læse manualerne, og startede ud i stor stil med både svensk og engelsk, lidt svært at tyde fagudtrykkene, indtil jeg opdagede at nederst i kassen lå....en dansk manual! Man kan være for hurtig i vendingen, må jeg ofte sande.

Nå, den blev åbnet og så gik jeg ellers i gang. Sådan en størrelse skal programmeres kan jeg oplyse de damer om, der skal stå butiksnavn m.m. og der skal indtastes momssatser og varenumre m.m. Det er lige før, det går over min forstand. I skrivende stund kommer jeg i tanker om, at jeg har glemt cvr- nummer på bon'en. Om igen. Det gik der en del tid med. Om formiddagen i går. Vejret var osse ret dystert, til trods for at "de" havde lovet forår. Det fik vi så om eftermiddagen, så jeg sad på terrassen med bare ben, en øl og et dameblad - i det rare solskin. Som H.C.Andersen engang har sagt:

"At leve er ikke nok.
Frihed, solskin

og en lille blomst

må man have."


Denne rose kaldes i Sverige for "Polkagris-rosen" - dens røde og hvide striber er så festlige. Dens navn er Rosa Mundi, og den er elskelig - den skal være i mit sortiment, helt bestemt. Af andre har jeg forestillet mig renæssanceroser fra Poulsen, dem har jeg selv en del af, og de er meget hårdføre, trods deres sarte, gammeldags udseende. Faktisk noget bedre egnet til det danske klima end nogen af de engelske Austin-roser, som de ligner en del. Jeg elsker at lægge planer - det er måske i virkeligheden det, jeg er bedst til! Når det hele skal realiseres, kan man (læs:jeg) godt blive lidt overvældet og glemme et og andet i svinget.

Her har vi en renæssancerose - Sissel - oprindelig anskaffet, fordi Datteren hedder sådan, me nden viste sig at være noget så skøn. Selv er hun nu ikke så begejstret for den, men den er næsten den af mine langt over 100 roser, der dufter bedst.

Den engelske "Constance Spry" kan også fint være med - både med udseende og duft. Den gror som en besat. Hos mig er den placeret lige mod syd -sydvest, så den har det rigtig godt. Den burde have en væg at gro op ad, kan jeg godt se. Den kan blive kæmpestor. Dens eneste minus er at den kun blomstrer én gang. Men længe - og rigeligt.
Det var lige et par luftkasteller - eller forårsdrømme - herfra - en god dag til alle!5 kommentarer:

 1. Kasseapparat, jeg skulle gå grassat, jeg elsker knapper!
  Har en Rosa Mundi, selvom jeg ved, at vi kalder den for
  polkagris i Sverige. Men polkagrise er for mig bolcher og slikkepinde, som tit er rödhvide her. Jeg har også en Constance Spry plus en hel del andet, selvom vi har umulig jord og absolut ikke til roser. Skam den der gir sig, plejer jeg at sige.
  I år har jeg lidt större planer for indköb af stauder, vi behöver fylde ud i bedene, selvom jeg pga. udbrändtheden har lukket en hel del de sidste to år, bare for at kunne overkomme det hele. men man kan jo altid åbne dem igen....eller andre.

  SvarSlet
 2. Tillykke med dit nye kasseaparat. Jeg er sikker på du bliver glad for det med tiden. Roserne er jo et helt kapitel for sig. Hvor køber du dem? Hvis du ikke kender det så vil jeg henlede din opmærksomhed på www.rosenposten.dk, hvor den berømte " rosenkavaler" Knud Pedersen huserer. På¨hjemmesiden kan du få alle historierne om roserne og se hvilke krav de stiller osv og du kan forsat nå at plante barrodsroser, der jo bliver langt det bedste. Jeg har kun gode erfaringer derfra. Hvis Constance Spry bliver for stor, så skær den tilbage, det gør jeg med mine store engelske roser og det blomstrer utroligt smukt.

  SvarSlet
 3. uha, djævlen ligger i detaljen... Det har jeg selv måtte sande på når jeg planlægger og når jeg så skal realisere alle de gode idéer. Jeg håber det lykkedes med dit kasseapparat.

  SvarSlet
 4. Lykke til med det nye kassapparatet. det vil nok gå som en drøm når du er kommet inn i det.
  Du har så fine roser.:-) Jeg kjøper noen nye hvert år. Noen dør fordi det er for kaldt og noen får ikke det stellet de skal ha, men roser er nydelig.

  SvarSlet
 5. Til lykke med dit nye kasseapparat:-) Jeg har en helt ny kumme, der skal plantes til med roser her i foråret. Jeg er så heldig at bo kun 5 km fra "Rosenposten", som Karin nævner, så det er ham jeg bruger. Han har et klmpe udvalg af Austin-roser, så det er enormt svært at vælge:-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.