06 april 2009

Du lille alpaca.

Ja - her er den - den lille alpaca. Datteren er i Peru nu på den store Amerikarejse, og her går man rundt med dem i snor. Alpacaerne holdes i farme - i bjergene og gennes ind i et skur for natten. Datteren fortalte manden, at hvis man i hendes hjemland drømte om at holde dyrene for garnets skyld. måtte man ryste op med en anseelig sum pr. dyr - jeg har hørt en 6-7000 kr. - Den arme peruvianer havde noget svært ved at fatte det, tog det vist nærmest som en spøg.
Men ligefrem tage den med til Danmark er nok ikke muligt, også da den så skulle følge med på resten af rejsen, som varer en 3 måneder endnu! Men sød er den - og en var også kælen, forlyder det. Det kostede i øvrigt en skilling at få lov at tage dette foto.





her er så garnet

På et tidspunkt, da jeg lige var begyndt at forhandle alpaca, var jeg i Odense Zoo med en kollega og en hel flok børn, og da kom vi til en indhegning med 2 af disse dyr. -Kom , skal du se - det er fra dem her, garnet kommer - kaldte jeg begejstret - og hvad skete ? Inden kollegaen kom til for at se vidunderne, slog de op med bagbenene, fnyste og galopperede ind i indhegningen, exit alpaca - vi så ikke mere til dem. Jeg har siden haft en ide om, at de er lidt vrantne, men dejligt at få det afkræftet af datterens oplevelser. Så kan vi igen smile, når vi strikker.


Nu jeg tænker mig om, jeg har vist en tendens til at få et eller andet dyr med i mine indlæg...


Her er i det mindste noget andet. På et marked fandt jeg denne - Kaffekande i Aluminias Anne Sofie - eller sommerhusstellet, som det kaldes. Fra en tid før verden gik af lave. Jeg har en del af det i butikken, men denne er da ekstra sød. Helt fejlfri, måske ikke brugt så meget, for så kom jo thermokanden, og hvem bryder sig om kold kaffe?
Her skal være Påskemarked på lørdag - jeg har indtil nu taget det med sindsro..der var jo lææænge til, men nu begynder det at stresse lidt. Der skal gøres fint, ryddes op og gøres ved. der kommer 6 andre end jeg og laver boder, og jeg har været rundt i nabolaget og på Nordfyns turisatbureau, campingpladsen og den lokale Brugs med brochurer - bare der nu kommer nogen! Kaffe og kage er et must, det sørger de andre for - og øl og vand har vi også. Samt alt vores strik, filt, syning, påsketing og blomsterarrangementer OG mine nye roser! Det er meget spændende - og lidt nervepirrende.



5 kommentarer:

 1. Og hun er jo nödt til at tage mindst to med, fordi de kan ikke gå alene, har jeg hört.

  SvarSlet
 2. De er bare så søde de dyr, og så laver de jo bare noget lækkert uld til os. Jeg har lysestager i det samme stel som din kaffekande.

  SvarSlet
 3. Den er da kær den lille alpaca :-) Sikken en fin Anne Sofie-kande - det er et rigtigt sødt stel. Vi ku`godt overveje, at køre over til dig lørdag - det ser ud til, at du har mange spændende ting :-)

  SvarSlet
 4. Garnet er vakrere enn dyret;) Nydelig kanne du har funnet, så søtt med de små blomstene.Ha en god dag!

  SvarSlet
 5. Mine piger havde fine små alpaca trøjer da de var helt små.
  Jeg er vild med alpaca uld....men måske ikke så vild med dyret selv.

  God Påske

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.