18 april 2009

Landmandsliv

Mirabelleglæde

Tænk, det summer af bier i mirabellerne - de to sidste år har de blomstret så tidligt at der ingen insekter var på trapperne, eller det blæste og var vildt koldt. Og så kan man lære det. Mirabeller er på nordgrænsen i Danmark, uagtet de gror vildt i hegn og alle steder. Hvis ingen bier er, når de blomstrer, ingen frugter! Og ligefrem hånd- eller penselbestøvning som med ferskner i drivhuset, ja, det magter jeg ikke lige. Der er 4 gode sorter og i tusindvis af dem, når det går løs.


I morges måtte jeg lægge bånd på strikkeriet. Kun til klokken 9! (jeg står tidligt op, får morgenmad og sidder og "hyggestrikker" et stykke tid. Så skal der luftes hunde, og i dag havde jeg besluttet at det nye klunsede havebord skulle renses, og der skulle luges mellem aspargeserne.
Bordet var rigtig "frønnet", men jeg gik i gang med skurebørste og lavendelrengøringsmiddel i vand, så kunne jeg da stå og nyde duften, mens jeg gav hvad jeg havde i mig. Hårdt arbejde, men knofedt er ikke at foragte - det blev pænt. En kunde i butikken mente også, jeg kunne vælge meget mørk blå som farve på dem, så her bliver mange inddraget i farvevalg!Her på egnen er der rigtig gang i landmændene. I skrivende stund fræser de rundt og spreder møg rundt om min ejendom! Heldigvis ikke gylle! Møget er til at leve med, og lillehunden synes det er skønt - en herlig mundfuld! Bvadr!


Majs skal der være, ikke Jerseykøer, som der plejer. Det bliver et savn, for de er så søde og dejligt nysgerrige, at man kun kan holde af dem. Jeg må besøge dem på deres nye græsmark.Sjalet var flot da det kom ud af maskineriet!


- Og dejlig blødt, var vi flere, der syntes!Lavendel ønsker alle en rigtig god weekend!
4 kommentarer:

 1. Så smukt regnbuesjalet! Er nästen färdig med et sjal i samme kulör, men nu spekulerer jeg på at trevle det op, når jeg ser dit. Det er superflot.

  SvarSlet
 2. Tak for nogle skønne billeder. Det betaler sig med kno fedt og rigtig god weekend til dig og dine !

  SvarSlet
 3. Det var da et super fund det havebord..

  SvarSlet
 4. Sjalen är helt underbar. Man blir glad av färgerna.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.