06 maj 2009

Hverken for folk eller fæ


eller andre fjolser - dette vejr - hu hej - det suser her. Foto af den snart tjenlige basilikum er taget fra udestuen, der kan man da til nøds opholde sig. Dog - stuen er det sikreste. Som Faster Mette må dagen henslæbes indendøre - med strikketøj, te i de fine kopper og måske lidt musik eller radio. Heller ikke dårligt, de sidste mange dage er gået i den nys erhvervede "kolonihave" jorden, jeg har forpagtet af naboen, der er i den grad blevet plantet og sået. Dejligt med regn nu, må jeg også tilstå. Jordbær og rabarber - buske og asparges smilede og så jaaah, da den første regn faldt. Et meget tørt sted! Tak - på alle bonderøves og havefolks vegne.

Lidt strik er det blevet til -


vendevesten - rødt i rødt - før den blev vasket på 30 grader i maskinen -

og efter:


Den blev forsynet med perlemorsknapper i stedet for de medsendte mørke i bøffelhorn, det gav et lidt lettere indtryk, synes jeg. Den er strikket på p 4 i stedet for de angivne 3, den skulle jo valkes, men den er lidt for stor alligeve. Det er den mindste størrelse, så den går til butikken. Lidt ærgerligt, for jeg kan rigtig godt lide de farver. Den næste, jeg laver, må blive ud fra eget mønster - det bliver i råhvid og én af de nye Kauni'er, jeg har fået hjem:

Den midterste, tror jeg, det skal være. Hvis nogen er fristet, kan de købes her

(De fås til den uhyre billige sum af 60 kr. for 150gram.)
også de her:

så i dag vil jeg slide med min gode gamle ven Munken fra Isager. Er ved første ærme nu, så det har da en ende. Af en eller anden grund har den været så slem at komme igennem, begyndte for et år siden, så havde jeg ikke bogen og opskriften, men erhvervede den siden, så der er ingen gode grunde egentlig, farven er lidt kedelig, men garnet til gengæld superlækkert - angora - silke og lidt "kunst", så den bliver god at ha' på.


Så er datteren nået til Argentina på den store "Kontikiekspedition" og det beroliger moren lidt. Svine- eller A-influenzaen er vist også ved at være på afstand, så jeg når nok at se hende igen i dette liv. Godt for det. Men sikke nogle oplevelser, nok til et helt liv og så på bare et halvt år!
Dette broderi købte jeg for en tier - udført i Petit Point - mikrosmå sting - ufatteligt, og så kan det erhverves for en slik. Jeg er fuld af beundring over al det arbejde, der ligger i det.
Nu vil jeg sætte vand på til en ny kande te. Viol- fra Kusmi er et godt bud. Ikke blot smager den dejligt - eksotisk uden at være alt for parfumeret, men dåsen er jo kanonflot også!

4 kommentarer:

 1. very good blog congratulations
  regard from Reus Catalonia
  thank you

  SvarSlet
 2. Det er lige før jeg fristes til et par nøgler Kauni garn, men det er ikke lige årstiden til uld..men det er en god pris..
  Vendevesten er ret stor i størrelserne, men det var da en god i dag at filte den lidt..
  Det lyder spændende med din nye køkkenhave..

  SvarSlet
 3. Hei! Vendevesten ble kjempefin, den likte jeg. Enig med deg, bedre med lyse knapper;) Ha en god dag videre;)

  SvarSlet
 4. Øv med vendevesten for den er da så flot i de farver. Uhh, kauni garn kan man da altid bruge...

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.