29 juni 2009

Sommerstrik ved havet


En mark fuld af næsten moden byg har en speciel duft af sommer, når det er varmt.
Jeg tænker over det, mens jeg går tur med hundene, inden jeg skal til strik-in med nogen, jeg ikke kender. Er ikke helt vild med det, men jeg vil. Jeg vil vise mig selv, at jeg kan lidt af det, der engang var muligt, var noget, jeg næsten dagligt var ude for - at møde nye mennesker og forholde mig til dem. Jeg syntes endda, det var spændende og udfordrende.
Jeg prøver at sige til mig selv, at selvfølgelig er strikkere dejlige mennesker, at der vil være mulighed for måske at afsætte lidt garn eller pinde, men den der murren i maven bliver jeg ikke af med. Og bruger duften og gåturen til at falde "ned."
Klæder mig pænt på , plukker jordbær og moreller og blomster at tage med.....s¨å går tiden med det, dejligt "mindfult" arbejde at være i haven, at høste uden at tænke.


Bliver glad og forbavset, da jeg opdager de første hindbær. Jeg har både sommerhindbær og dem der først kommer om sensommeren og efteråret, når hindbærbillerne har lagt æg. De giver bær lige til frosten sætter ind. Sorten jeg har, hedder "Autumn Bliss".


Jeg bestemmer mig for at give dagens værtinde en buket af krydderurter, da mit blik falder på mynterne, der har vokset sig ret store og står og strutter og kalder på at blive brugt. I bukettern kommer rosmarin, kamille, mynte, salvie, matrem, balsam, perikon og hjulkrone.

Strikkemødet var hyggeligt, vi sad med kig over det blå, blå hav, med hyld og hybenroser i et rigtig gammeldags sommerhus, ingen nymodens dikkedarer her. Det var fantastisk, vi var 5, så det var overskueligt, og en af de andre kom frem med at hun havde været lige ved ikke at turde komme. Så vi var ikke alene med hver vores angst og forbehold.
Bagefter kan man klappe sig selv på skulderen, det var endnu en lille sejr, og en ny aftale var blevet lavet om møde og besøg hos en garnpusher med efterfølgende grillaften.


Rosen her passerer jeg på morgenturen, den er meget gammel, ingen ved hvad den hedder, men den er kæmpestor og meget smuk.

10 kommentarer:

 1. Skjønner dere har hatt en trivelig stund i skjønne omgivelser;) Kos deg videre!

  SvarSlet
 2. Øj-øj, så smuk en morgen sansetur gennem haven. Skønne billeder

  SvarSlet
 3. Det er det beste å bare gå, man skal ikke gi etter for murringen. Det er så herlig å fremdeles bestemme hva man vil. Selv om noen dager vil man helst gi etter for alt-
  Superherlig spasertur, jeg synes vertinnen fikk den beste bukett...
  :-)

  SvarSlet
 4. Dejlige billeder, rosen er utrolig smuk. Håber du trods mave-murren får en god strik-in dag.

  SvarSlet
 5. Hvilken dejlig dag du fik skabt dig :-)Buketter med urter i - me like :-)

  SvarSlet
 6. Tror helt bestemt at rosen er en Gertrude Jekyll - en sund og kraftig rose med kæmpeblomster og en relativt stærk duft. Jeg elsker den - og fotograferer den igen, igen :-)

  SvarSlet
 7. Tak for kommentarer og gode råd - Irene - den er rigtig gammel og ikke længeblomstrende som de engelske...

  SvarSlet
 8. Sikken smuk rose, jeg tror nästen at jeg har en lige sådan i min have, men jeg ved ikke, hvad den hedder, er ikke så hjemme på det med navne.
  Du har en award at hente hos mig.

  SvarSlet
 9. Oh, vilket fint inlägg! Jag gillar din blogg!

  SvarSlet
 10. Sikke nogle smukke billeder fra din have, det er da en fornøjelse

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.