22 oktober 2009

aftenen falder på...


Har siddet ude med et glas og mit strikketøj. Har grillet andebryst i skiver - aiguilles de canard - og har siddet og vogtet grill og strikket, mens jeg lyttede til verden omkring mig.  På pladsen ved siden af leger -snakker nogle store børn, teenagere er det ikke, men sådan en 11-12 år, 3 piger og en dreng. De har gang i mange ting og snakken går livligt, alt imens naboens og mine hunde ind imellem giver deres besyv med, når de bliver for højrøstede.
Andre hunde i byen svarer. Selvfølgelig.
Den lille trold på 5-6 år hos naboen vil gerne være med, men....ak, ja drillerier har en særlig tone, og vel forstår jeg ikke alle ordene, men tonefaldet - det får en gammel gårdlærer(inde) til at reagere....ja,ja - det er ikke mine unger og lidt efter griner de alle højlydt, og freden er genoprettet.
Så tøffer den gamle mand i sin Citroên Ami forbi - lyden er umiskendelig.
På den anden side - ude på vejen snakker en flok kvinder - ja, sådan lyder det, men der er vist kun to, og en tredje hilses med høje jubelskrig.....nej, nej sådan er det ikke, men alle andre sprog end dansk har bare en lysere, måske mere optimistisk tone...
(prøv selv..dansk kan tales lige ud ad landevejen næsten uden at bevæge læberne.... en øvelse mine indvandrerbørn har grinet meget af i tidens løb.)
Jeg mindes egentlig ikke, hvornår jeg sidst har siddet sådan en aften - før der kaldes til mad - derhjemme. Jo, selvfølgelig, men med lyden af alle de gøremål, der er sådan en "sommeraften" -  det er hyggelige lyde. Trygge lyde. Som da man var barn.
Jeg tror det må ha' været på Øen, der kunne man også høre børn der legede.....
Men ellers er det en sjælden lyd....hvad synes du?

7 kommentarer:

 1. Kendte engang en pige, der kunne skælde ud for det gjorde noget uden at hæve stemmen en eneste gang eller lyde gal, men det var hun og ordene var derefter... på dansk : )

  SvarSlet
 2. Tænk at du kan sidde ude og lytte til børnens leg..
  Her det hunde hamrende koldt , med en strid vind fra Øst.. Her er ingen børn at høre, de er nok inde i varmen..
  Forsat god aften..

  SvarSlet
 3. Nøj hvor kunne jeg godt tænke mig at efterabe dig :-) tænk at bo i en fransk landsby og falde ind i byens rytme. Du er sej :-)

  SvarSlet
 4. Det må da være fint å bare sitte slik å lytte ut i luften. Jeg har gitt deg en award, du må nok inn på siden min og se. Jeg ønsker deg en fin kveld. :-)

  SvarSlet
 5. Ih altså, jeg bliver lidt misunderlig, den atmosfære kunne jeg nu godt nyde!
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 6. Lone, det lyder vel nok skønt... er du sød at sende et par spandfulde varme herop nordpå.. det ville være skønt....
  Tak for dine dejlige beskrivelser af... det hele...
  Hyg dig...
  knus fra Ærø

  SvarSlet
 7. Det lyder bare så dejligt at du kan sidde ude, Lone - her er det iskoldt, og de blygrå skyer hænger ned om ørerne på én ...

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.