22 oktober 2009

Sydpå - mødet med det royale...En dag med regn her - et kig på vejrudsigten lovede tørvejr i det sydligere Cahors-område over middag. Så - bilen læsset og kursen sat mod Luzech- i hvilken kommune Caïx - landsbyen og Cayx - slottet ligger.
En fantastsk  smuk tur - masser af bjerge og slugter med grønt græs, floder og broer og småbyer. Af og til e len dig vej, men så tog vi - Mrs. Hyacinth, hundene og jeg det roligt.
Fruen og jeg havde nogle diskussioner - jeg vandt og kørte direkte til Chateau de Cayx.
Det regnede stadig lidt - men jeg kørte laaangsomt forbi, rundt om et hjørne og hen mod landsbyen.
Og den er lille. Intet lod til at være åbent. Et halvt dusin vinsudsalgssteder, et is og pølsehus,  en  lille havn med kanoudlejning og andre både. En udfugtsbåd - der var mulighed for ture på floden!
Floden er Lot, og den er stor og bred på dette sted, der er mulighed for badning også.
En campingplads med forladte campingvogne lå og så  sølle ud i regnen.


Fra slottet er der en smuk udsigt over floden

Jeg parkerede øsen i Caïx - ved siden af et par traktorer og en enkelt plov, hankede op i hundene og spadserede tilbage mod slottet. En lille kilometer, ikke mere. Valnøddetræer langs vejkanten og vinmarker - deraf en del Prinsens.
Jeg var så fræk at hoppe ind og gå langs med vejen PÅ vinmarken! Jojo.
En enkelt blå drueklase fik jeg også tiltusket mig (se ovenstående), skønt høsten forlængst er i hus.
Der er vældig smukt på egnen, slottet kunne ikke ligge bedre - forstår hvis Prinsen holder af at være der frem for Danmark! Sådan et landskab bytter man ikke ud med det indre København.For enden af den ene store vinmark var der plantet rosenbuske i forskellige farver - her ser man vel Dronningens fingeraftryk...
(lånt foto)
 
Efter besigtigtigelsen  kørte jeg ind til Luzech og fandt en restaurant. Kiggede ind - jo den var go' nok, der sad en del mennesker - flest mænd, så jeg gik ind. Ikke at det var for at kigge efter D'herrer, men når folk sidder i deres middagspause og spiser, kan man gå ud fra at det er et godt sted.
Det var det også - kylling med store champignons, fritter og persillesmør - derefter créme brulée.

Så var klokken blevet 14, tilbage til Cayx og der holdt sandelig en anden bil på P-pladsen - dansk. Ellers har  jeg mødt 2 danskere på hele turen. Disse to var på vej til Spanien og ville da også lige ind og hilsen på Prinsen. Så det blev et helt gemytligt besøg. Nej, Han var der ikke - i Kina sagde den flinke mand, der passede biksen. Så vi kiggede og smagte og købte. Jeg fik et par flasker af hvidvinen La Cigaralle, so jeg nu har lært er navnet på et lille lysthus, hvor man sidder i skyggen efter middagen.

 Nå, man kunne jo ikke trække det ud i det uendelige, selv om der var meget at kigge på - smukke omgivelser, det er sikkert.

Så gik det videre mod Cahors - som ligger 20 kilometer derfra. Også ved floden Lot.
En vældig spændende by, masser af butikker og folkeliv. Jeg har læst at der bor 20000 mennesker, men den virkede større.
Jeg må tilbage en anden gang.
Et andet år.Derefter gik det hjemad i susende fart ad Autoroute Sud - men selv om det gik meget hurtigere, er der stadig tid til at beundre det flotte landskab.

8 kommentarer:

 1. Hvilken tur! Det må jeg fortälle min mor, så kan hun gå ind og kigge på din blog!
  Ellers god fortsat rejse.

  SvarSlet
 2. Ja - velkommen til Mor...jeg kunne da unde hende en tur derned.

  SvarSlet
 3. Det er så dejligt at følge med på din franske tur. Efteråret kalder virkelig her i engens land, men så er det jo godt at lune sig lidt i det franske med dig.

  Knus ;-)

  SvarSlet
 4. Hvor lyder det dog spændende, Lone! Og du har set selveste prinses slot - det er meget dejlige billeder, du viser!
  Er du blevet brun af det franske solskin?

  SvarSlet
 5. Kære Lavendel
  Så har vi begge smagt Prinsens druer direkte fra stokken, jeg har en del billeder liggende, men det er papir, så de skal en tur i scanneren.
  Jeg har været en del i området bl. andet på en vinrejse, så når du sådan skriver om stederne, sidder jeg og ser de indre billeder, men nu tror jeg, at jeg vil se, om jeg kan finde de rigtige billeder, jeg har holdt mig fra dem, for det var jo rejser sammen med min afdøde mand.
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 6. Njaa- brun og brun, lidt farve er der da, men jeg passer lidt på med det.
  Her er altså flot, se at finde de fotos Vibeke.

  SvarSlet
 7. Synes du er flink til å flakke rundtomkring. det er fint å lese med. :-)

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.