29 januar 2010

Kampen mod/med OVERLOCKEREN

 

Ja, her hersker "kreativt rod" på 2. måned...
Maskineriet på billedet købte jeg for et par år siden brugt, 
og den har så stået siden....
(der var ingen manual med)...
hvor svært kan det være, tænkte den altid optimistiske Lavendel....
I dag kom den ned i stuen  og SÅ gik slaget i gang.
Den er ikke helt nem at tråde, den Fanden....
selv om der er en pæn tegning inde i den, hvor de 3  eller 4 tråde skal hen, er det ikke bare lige gjort, ska' jeg hilse og sige. Ha!
Der gik en rum tid med banden og sværgen og pincet og ekstra stærke læsebriller på næsen - det er jo ikke til at se, det l...
Der er ikke noget værre, end symaskiner , der driller!
Til sidst lykkedes det, og den syede ...men hver 3. søm er lige til at pille op. Der "glemmer" den at zigzagge - nå, men noget fik jeg da fra hånden.


Endnu ikke presset og forsynet med vlieseline bagpå, men man får en ide om, hvordan det bli'r det lille bogomslag. Jeg har jo frækt hugget ideen fra Hanne i Tulipaner og Tomater, men har skam spurgt pænt først.

 

Kommer til at passe en kinabog, jeg er helt ekset med at få brugt nogen af de hundredvis af broderier, jeg efterhånden har liggende.
Så sig endelig til , hvis I mangler sådan én.

For nu at gøre det-der irriterer-og-hidser-mig-op helt komplet, så fortalte komputeren mig at den ikke ville ha' noget at gøre med den trådløse mus mere!
Alt er prøvet, nye batterier, genstart og kiggen i enhedshåndtering....
Så nu skal jeg UD og sparke til et eller andet ude på marken!

15 kommentarer:

 1. Pyh ha, ja nu er det vist godt med lidt frisk luft. Jeg har slet ingen overlocker, tror med din beskrivelse heller ikke jeg skal have en. Min symaskine er jeg glad for, der er faktisk kurser hos forhandleren i at bruge den. Kan der også være det hos din forhandler? Ellers har jeg set der er kurser på forskellige aftenskolen, men tror at du ligesom jeg, ikke har tiden til det, hi,hi.
  Det er nogle meget søde bogomslag, du laver, må prøve det selv en dag.
  Husk at du gør dig selv en KÆMPE tjeneste, hvis du stryger stofferne før du både klipper og især syr dem!
  Der sidder nogle dimser man skal trykke på når man har skiftet batterier i musen. På musen og i tastaturet (en lille bitte dims, der nærmest ligner en skrue, ca.)
  Glæder mig til at se det færdige resultat når der er sparket færdigt ;-)))

  SvarSlet
 2. Godt, du har noget at sparke til og sparker du hårdt nok, kan det jo være du kommer til at grine lidt bagefter... På trods af din maskines modstand mod fornuftigt arbejde, synes jeg, at dine bogomslag bliver rigtig skønne. Jeg er også vild med dem, jeg har lavet, nogle er sådan romantisk kærlighedsdagbogsagtige og andre lidt fjollede...

  God fortsat kamp :)

  Kærligst, Mette

  SvarSlet
 3. Trådning af overlocker, GYS. Jeg har aldrig prøvet det endnu. Min var trådet fra fabrikken og de foreslog, at man binder den nye tråd på, og trækker den forsigtigt igennem nålen, så det har virket indtil videre. Jeg har også været meget forsigtig!. God kamp.

  SvarSlet
 4. Din beskrivelse rammer mine oplevelser med en overlock. Det værste er når tråden springer og man skal tråde igen. Der går ofte lang tid, men når det så sker, så kan det være umuligt i et godt stykke tid at få den til at fungere. Men det er sjovt bagefter og en sand nydelse at drøne afsted på sin overlock NÅR den fungerer.

  SvarSlet
 5. Min nabo kan altid finde en manual på internettet, når hans landbrugsmaskiner eller biler er gået døde; var der en mulighed her?
  Som ung, og i nærheden af kvinder, var jeg nok lidt af en lokker, overlokker blev jeg aldrig! ;-)
  Og pas nu på, når du sparker til noget: det meste er frossen pt, og det kan være hårdt for de små tæer!

  SvarSlet
 6. Flotte flotte flotte omslag !
  Jeg beundre dit gå på mod!
  At kaste dig ud i sådan en maskine uden bruganvisning- dét er sejt !

  SvarSlet
 7. Hihi - "overlokker" - må se efter manual på nettet.
  Min pc er en bærbar, sååå...det er en usb -trådløs mus. Det er måske driveren, der skal i - igen??

  SvarSlet
 8. Hvor er de fine dine omslag. Jeg har selv mange små broderier liggende, måske stjæler jeg fra dig nu:-) God aften

  SvarSlet
 9. Ja, stjæl endelig væk, det er det gode ved bloggeriet, man kan få masser af inspiration!!

  SvarSlet
 10. Måske er hjælpen nær.
  Jeg er den lykkelige ejer af en Bernette 334 D, så måske kan min manual bruges - hvis jeg altså lige kan finde den. Jeg har den i en kasse et eller andet sted - jeg skal nok kigge efter den.
  Fra min egen maskine ved jeg at det er vigtigt at tråde den i den rigtige rækkefølge - ellers driller den, men ellers kan jeg sige at det er en super overlocker. Jeg har haft min i over 20 år.

  Det er nogle skønne omslag du er i gang med. Jeg har et par søde kattemotiver, som jeg gerne ville brodere, men som jeg ikke rigtigt vidste hvad jeg skulle bruge til - det ved jeg nu. Tak for ideen, jeg vil straks kaste mig over broderiet.

  SvarSlet
 11. Kære Lavendel
  Jeg ville så gerne lave sådan et fint omslag, kan man købe et fint broderi el. et omslag??
  knus Birgitte

  SvarSlet
 12. IIIH Marianne, det er sådan én!
  Og Birgitte, du vil vel ikke have et omslag, men et broderi? Du kan mail mig evt.

  SvarSlet
 13. :-) Fik du sparket godt i går? Jeg har godt hørt at sådan en overlocker kan drille, hvis man ikke lige har en bog at kigge efter, når man er på den første gang, men jeg håber at det lykkedes med tiden.
  Søde omslag til de små praktiske notesbøger, de skal nok glæde dem der skal bruge dem.

  Jeg ønsker dig en rigtig god weekend i det fynske og sender et varmt knus med cybercykelbud
  Henriette :))

  SvarSlet
 14. Hej,
  Kom lige forbi, har ike været her før. Men vil da gerne lige hjælpe lidt med overlockeren. Det er, som en af de andre skrev, vigtigt- som i SUPER VIGTIGT- at den trådes i rigtig rækkefølge. Ellers binder/fletter den ikke trådene ordenligt. Måsker derfor den ikke har zigzagget.. Men hvis du forstiller dig at de tal jeg skriver lige om lidt, repræsenterer trådene fra venste til højre af maskine, så er det i denne rækkefølge: 4 3 1 2.
  1 og 2 er griber trådene, 1 er overgriber, 2 er undergriber. 3 og 4 er nåle trådene.
  Håber det kunne hjælpe lidt. Men håber du får fat i en manual, da du så vil opdage at den kan flere gode sømme. Ja, jeg er en overlock-lover;-)

  SvarSlet
 15. Tusind tak for alle de gode råd og opmuntringer...det er muligvis tråd 1 og 2 jeg har trådet i omvendt rækkefølge . Her er de rød, blå, gul og grøn...om igen, Lavendel.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.