25 juni 2010
For godt et år siden skrev jeg et langt indlæg om hyld - jeg er så fascineret af det træ. Har altid været det, husker som lille nysgerrig pige, kunne ikke vente på de dejlige sorte hyldebær, som gav den vidunderligst hyldebærsuppe, så jeg spiste de grønne bær....og kastede op hele natten..
Sådan lærte jeg på den hårde måde at holde mig fra de umodne hyldebær. Det siges dog, at de kan syltes som kapers. Jeg kan nok dy mig for at prøve.

Så var det Skt. Hans lige pludselig - var så heldig at blive inviteret til et lille grill-party hos en sød blogger på vej hjem fra Odense - vi tog til stranden og så det sidste hendøende bål...tænk, det tændes kl. 20 - det er der ikke meget Midsommer-magi over..

Det er der til gengæld over solmedgangen i havet...
Selv en retriever kan blive stille..

Dagen i dag skal bruges i haven, har erhvervet mig en ACCU -græstrimmer - uuh, så er det slut med at gå og falde i ledningen eller ikke at kunne nå overalt, der skal klippes, skal der - giv agt,derude!


11 kommentarer:

 1. god morgen - jeg har faktisk en gang for længe siden syltet hyld som kapers - det var ingen succes . . God fornøjelse med dit nye "Legetøj" i dag . . .

  SvarSlet
 2. Selvfølgeligt afhænger det jo af øvelsen, men jeg har da 2 opskrifter, i "Mad fra A-Z", som BoBedre og EVA udgav først i '70-erne. Så du kan roligt forsøge.
  Alle grønne frugter indeholder jo flere stoffer, der skal virke afskrækkende på dem, der vil æde dem. Det kan både være skidt og godt: skidt, når man vil spise grønne hyldebær eller oliven, godt, hvis man har dårlig mave og spiser revne grønne æbler.

  SvarSlet
 3. Sikke skønne fotos. jeg elsker også hylden - jeg kan nu også få ondt i maven af de modne bær hvis man spiser dem rå- så det har jeg så også kun gjort en gang.

  SvarSlet
 4. Aaar - jeg tror, jeg skal vælge mine kampe....jeg laver hyldedrik og hyldebærsuppe, det må være det ypperste!

  SvarSlet
 5. Gratulerer til din datter med vel gjennomført eksamen!
  Skulle gjerne arbeidet mer i hagen, men det regner noe forferdelig her...igjen;) Men neste uke har de meldt hagevær, gleder meg;)
  Ha ei riktig flott helg og klem fra meg;)

  SvarSlet
 6. Nyt grej, wahuu...Vi var glade for at ha' dig, dit livsstykke, som veninden efterfølgende kaldte dig.
  Ps. katten var vendt hjem, da vi kom hjem

  SvarSlet
 7. Godt - godt - så fik vi ikke taget livet af dyret! Og i lige måde

  SvarSlet
 8. Dejlige billeder - jeg kan slet ikke stå for en strand i sommeraftenlys :-) Hos os blev bålet tændt kl. 22.15, men det var stadig lyst ...

  SvarSlet
 9. Jeg har lige sat hyldeblomstsaft over idag - fantastisk!

  SvarSlet
 10. Det dér med at spise ´rå´ hyldebær, tæl bare mig med.
  Husker med gru hvor syg jeg blev. Og ja, den ´oplevelse´ hænger stadig ved ☺

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.