21 juni 2011

Der kan man bare se...


Der kan man bare se, hvad en 17- næsten 18-årig vælger til morgenmad......trods det faktum, at moderen er en meget kost-og motionsbevidst dame.
Det er dog ikke cola, men isthe, der er i glasset!
Mon vi her taler om en pige eller en dreng???

I dag nøjes jeg med kaffe, Lillehunden har lagt sig ved siden af mig, alt ånder fred....visse praktiske opgaver hober sig op....såsom tømning af Sønnens hus, sortering....har ikke kunnet tage derover de sidste par dage, men skal have det gjort, så der kan blive malet og udlejet igen.
En del opgaver i mit efterhånden noget forsømte hjem kunne også godt trænge til at løses...
Men jeg ved, at sorgarbejde trænger alt andet i baggrunden, ind imellem går jeg bersærk og farer ud og luger .....med det resultat at det oplugede nu ligger på græsplænen....må se at få fat i poser og få det væk..suk...
Foran mig - på gårdspladsen er hønsegården -med samt fy-fasanen- troppet op. Nogen har smidt en halv ituskåret ananas ud...det behager dem vel.
Fasandyret har fundet en tørret buket lavendler fra sidste år, som jeg åbenbart har tabt..den står han og pikker i. På et eller andet tidspunkt har han tabt sin hale, så han ligner mere og mere en høns. Måske det er Lillehunden, den djævel, der har nappet ham lisså stille?
En af skrukhønerne er pludselig på benene, der bliver nok ingen kyllinger af de æg....
Skal på besøg hos mine forældre i eftermiddag, min far har "bestilt" kørsel til bank og diverse steder. Han er nu vel indstalleret i sin nye lejlighed, har selv hængt billeder op og rangeret rundt med tingene.
Han er vældig frisk, står tidligt op og traver ud i fælleskøkkenet og laver selv sin havregrød...."ja, jeg kan jo ikke snue så længe..."- han er ret tilfreds med at være der, sågar havde de været til festivitas på Valdemarsdag med stegt flæsk og persillesovs OG nye kartofler - bagefter jordbær med is...det var kræs. Efterfølgende var der dans, og min far berettede om en af de andre mandlige beboere, der rigtig foldede sig ud. Han og min mor havde også forsøgt sig, men min mor var vist ikke lige i hopla.
Tror da pokker - nu har hun levet et stille og roligt liv de sidste 2½ år, og så kommer han pludselig og hiver hende ud på dansegulvet! Hun har svært ved at fatte , at min far nu er nabo....udstøder sit sædvanlige - "tsk!" og ryster på hovedet.....hvad skal den halløj nu gøre godt for. Det viser, hvor vigtigt det er for en dement med meget faste rammer og vaner.....
I aften skal min far således være hundesitter, for jeg skal videre og mødes med gamle venner til grill. Det bliver interessant at se, hvordan det spænder af. Men mange af de ældre...(ja, mange og mange, de er 9 i alt) er så glade for hunde, så de kan bare gå ud i fællesstuen, så vanker der kæl og kram.

17 kommentarer:

 1. ting tager tid...
  Og jeg ville ønske nogle andre kunne overtage tømning og istandsættelse af Sønnens hus.

  SvarSlet
 2. Der hviler rigtig mange opgaver på dine skuldre, nogen af dem tungere end andre, men alligevel.
  Hvor dejligt du har hundene og de tossede høns :)
  Havde mange flere gode og kloge ord :) , men de er blevet væk.

  Kærlige tanker
  MarianneL

  SvarSlet
 3. Ja, ting tager den tid de tager. Sorgen bearbejdes på så mange måder, nogle er svære og andre er ikke så svære. At tømme bolig og gøre i stand må bestemt være svært...
  Så er det dejligt at kunne følge livets gang blandt høns og katte og fasaner hos dig. Også selvom de mangler halefjer...

  Det er dejligt at din far ser ud til at trives det nye sted.

  Klem fra
  mette,
  som ikke rigtig kan få ordene til at virke for tiden.

  SvarSlet
 4. Kloge ord.....men bare en hilsen er så fint, tak skal I ha'!

  SvarSlet
 5. Dejligt at læse, at din far er så frisk! Du skal have tid til at sørge, men det er godt at læse, at der også er overskud til at mødes med gamle venner til grill.

  SvarSlet
 6. tror det er en pige der spiser de der rødepølser madder ???

  har en datter der elsker spegepølser :)

  SvarSlet
 7. Haha, ja så hedder hun da Emil!!

  SvarSlet
 8. hehe jeg havde 50 procent chance på at gætte rigtigt ok troede det var en pige men drenge kan jo også elske "den røde" :)

  SvarSlet
 9. Sig mig er de kommet på samme plejehjem de "gamle" ?

  SvarSlet
 10. Ja, det er de da...min mor har boet der i 2½ år, og nu kunne min far ikke rigtig holde den gående, han havde måttet give afkald på sin hund, så han var også meget ensom. Der viste sig så en lejlighed lige om hjørnet i forhold til min mor!
  Man har lov at ----

  SvarSlet
 11. Det er da dejligt, at dine forældre har fået en lejlighed ved siden af hinanden.
  Min mor er også lige kommet på plejehjem, hun kan ikke gå, men er frisk i hovedet. Så i næste uge skal jeg hjem og rydde ud i en stor gammel gård fyldt med minder, det bliver også hårdt, men ikke så hårdt som det du skal igennem med din søns hjem.
  Venlig hilsen
  Lisbeth

  SvarSlet
 12. Dejligt at din far er faldet til i sit nye hjem.
  Selv om det selvfølgelig bliver hårdt for dig at tømme din søns hjem, tror jeg alligevel det er bedst for dig at du gør det selv. Men i dit eget tempo, så du kan give dig tid til at dvæle der hvor du har brug for det.
  Tænker på dig.
  Kh Kirsten

  SvarSlet
 13. Det var da heldigt, når det nu skulle være.

  SvarSlet
 14. Søde Lone, nu ved jeg godt, at dette er noget andet for dig. Da min elskede mormor døde valgte vi at beholde hendes lejlighed indtil vi var klar til at tømme den. Vi gik i langt tid og kiggede lidt. Duftede, savnede, græd. Men mest af alt flyttede vi det sidste, da vi var klar. Og selv om det var en sørgelig dag, så havde vi det faktisk sjovt, for der var så mange morsomme minder vi fandt frem.
  Er det nødvendigt, at hans hjem tømmes så hurtigt?

  SvarSlet
 15. Jeg troede, at man i den alder skal køre mindst 4 hele hvide krydderboller ned. Ikke at man altid har muligheden for det, for mor her nægter som regel at slæbe dem hjem.

  Sommeren 98 flækkede jeg brænde, som sjældent set af kvinder. Det gjorde så godt at få brugt kroppen fysisk og at smide lidt med brændestykkerne. Jo, det er forbandet hårdt arbejde at savne.

  SvarSlet
 16. De madder ser da lækre ud. Min 18-årige kører tartelet-tema i øjeblikket. Står op over middag, og så 10 tarteletter til "morgenmad". I sidste måned var det varm leverpostej. Og før det 8 ristede skiver rugbrød parmaskinke, mozzarella og rucola.

  Du har mange blandede opgaver. Det er ikke nemt at finde kræfterne til, og det er helt forståeligt. Du må passe på dig.

  SvarSlet
 17. Ja, jeg tager det lidt efter lidt...og mange har tilbudt deres hjælp-

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.