27 august 2011

Kalas i kirken.


Rigtig mange mennesker havde i dag fundet vej til Odense Domkirke, Skt. Knuds kirke for at stifte bekendtskab med Slow Food - i hvert fald med slow food  i så usædvanlige omgivelser. Pænt stod man i kø, og så blev der ellers øst op og forklaret om de spændende retter.
Menuen var sammensat og lavet at nogle af Fyns dygtigste kokke og bestod af en cremet hønsebouillon med jordskokker dertil forskelligt FANTASTISK  fyld.....oceaner af lækkert brød......most eller vin....og man ku' få flere gange.....sikket kalas!


Der spørges livligt til ingredienserne...vi er her i kirkens krypt, tidligere biskop Vincent Lind kigger forundret ned fra sit portræt på væggen -(iøvrigt malet af Trampedach.)


"Ja fyldet er kartofler med peberrod, rødbede og porre"


Første portion - her er fyldet kartoffel-jordskok-kantarel - uhmmm!


To af kirkens præster hjælper ved drikkevarerne


Selv om - eller måske netop fordi der var masser af mennesker, var stemningen varm og hyggelig.


Der spises på række...


- og geled     -    en fælles nydning af den gode mad...


Slowfood-Fyn var også repræsenteret og delte kort ud.


Der var dejlige salmer, der blev sunget igennem og bagefter deltog næsten alle i den sidste nadver - man gik i gåsegang op og modtog brød (flot stort hjemmebagt) og vin.-
til sidst blev der klappet af de dygtige kokke, og de marcherede ud sammen med præsterne.


og så styrtede vi bagefter, alle gav hånd til kokke og præster i udgangen, der var en vældig løftet og glad stemning. - Vi kommer gerne på lørdag igen, mente flere.
En meget anderledes gudstjeneste, men måske netop, fordi man fik den gode mad, fordi der blev læst om skabelsen af planter og dyr og senere om den sidste nadver, følte jeg i hvert fald en meget stor taknemmelighed over at kunne spise mig mæt (hver dag) og over at være en del af det fællesskab, der var i dag.


Slow Food er en international bevægelse, stiftet i 1989 som modreaktion på fastfood - startet i Italien, og man arbejder for at fremme kvalitet i fødevareproduktionen. Man forholder sig til mad, traditioner og nydelse af gode danske råvarer produceret med respekt for naturen og omtanke for kommende generationer.
Slow Food Fyn arbejder også på at øge danskernes bevidsthed om deres fødevarevalg.


I lyset af disse ord mener jeg nu nok, at min omelet i går kan komme ind under begrebet slow food.....uagtet omelet er hurtig at fremstille....
Svampe samlet i skoven, æg fra egne fritgående høns, økofløde og chili fra drivhuset - hjemmebagt brød med det gode smør fra Thiese til.



10 kommentarer:

  1. Sikke en skøn oplevelse! Vi er medlem af Slow Food og har haft nogle forrygende spændende oplevelser - sidst var det en picnic på Malergården.

    SvarSlet
  2. Nej, hvor lyder det spændende! Den slags arrangementer skulle kirkerne lave nogle flere af:-)

    SvarSlet
  3. Det lyder som et spændende arrangement, hvor der var noget til både krop og sjæl. Det kunne flere kirker godt tænke lidt i.....

    Her står den på andelår og flødekartofler og god tid.

    SvarSlet
  4. Ja, de skrev på menukortet: Gå i kirke og bliv mæt på sjæl og krop.

    SvarSlet
  5. Sikke et spændende arragement og dejlige billeder. Uden de billeder er det ko næsten ikke til at forstå at det var i kirken det foregik.
    Så nu er du mæt i krop og sjæl ? Eller ihvertilfælde fyldt med gode ting:)

    SvarSlet
  6. Hvor spændende, at du har været med der, jeg havde hørt om det. Det har helt sikkert været en fantastisk oplevelse - åndelig føde på flere planer.

    SvarSlet
  7. Sikke dog et fantastisk arrangement Odense domkirke har holdt der.
    Ja med tanke på ingredienserne kan jeg godt se omelet også kan være slow food.. :-)

    SvarSlet
  8. Jeg sidder faktisk og overvejer en morgenomelet med brombær og æble...lidt kanel måske..

    SvarSlet
  9. Go'morn!
    Super Spændende Slowfood oplevelse både for krop og sjæl.
    God søndag.

    SvarSlet
  10. Whaw, sikke en oplevelse, der til fulde lever op til menukortet - med krop og sjæl.

    SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.