25 oktober 2011

På vejen

Lad mig straks afsløre - jeg sidder igen på bænken - med kaffen og udsigt til høns og katte. I sofaerne slænger hundedamerne sig - alt er ved det gamle.
Men lad mig lige slutte mit roadtrip med nogle billeder - herover Lorraine, jeg kørte nordover mod Metz og Luxemborg fra Dijon, det er en smuk vej, og vejret holdt, som det ses.


Helt anderledes bløde bakker, skønt det ligger højt, 4-5oom.


Men her var efteråret tydeligt - en lind i gult.

Ja, man kan ind imellem spørge sig selv, hvad de dog ligger
og kører rundt med....af dyrearter.Selv om man fører automobil, kan man jo godt være opmærksom på de landskabelige værdier -
og jeg var da lige ved at stoppe op der midt på A....et eller andet, for hvad skuede mit trænede øje -
just der i noget, der ikke var æbletræer??
Mistelten i læssevis.....er i da helt rundt på karussellen, der var mange!


Stadig blomster langs vejen...smukt.
Så kom vi ind i Luxemborg....og jeg satte kursen mod hovedstaden. Der har jeg været engang og husker det som en smuk by.
Men jeg kom aldrig så langt. Hold da k.....hvor kører de mennesker råddent! Fuld fart og helt op bag den forankørende for at tvinge vedkommende i anden bane....og ja, der stod "L"på bilen hver gang. Det er faktisk den første gang jeg har oplevet det så grelt. I Frankrig går det bare glat derudad, folk gør plads, der er meget få, der maser, men jeg skal da lige love for at der var forskel, så snart landegrænsen var passeret!
Jeg blev så sur, at jeg bestemte mig for at fratage dette land mit udmærkede selskab og strøg direkte til mod Tyskland. Der lå en slags grænsekiosk med billig diesel og god friskbagt pizza. De må også have haft billig kaffe, for folk hamstrede da, som jeg ikke har set siden Fåborg-Gelting og damerne med fast plads og net med til sukkerposerne!
Jeg skal ikke undlade at nævne, at byerne har mærkelige navne i L.
Dumt land.

Man må jo ikke glemme, at Tyskland også er et vinland! Her ved Mosel.

 

Sikke en "Ordnung" - det gælder om at udnytte hver m2 -
I morgen fortsætter turen ind i det tyske og hjem til lille kolde Dannevang.
Vil lige sige, at her ikke har været frost endnu...mange blomster stadig....og hindbær.


en fantastisk duft slog én i møde fra udestuen!

18 kommentarer:

 1. VELKOMMEN HJEM! Og tak for at du tog os alle med på turen!!
  :O)

  SvarSlet
 2. Det var spændende at læse - men øv sikke nogle idioter, der kører råddent i Luxemborg. Jeg har kun været i landet én gang på vej til USA. Jeg håber, du har fået varme i huset nu!

  Klem til dig og hele menagen ...

  SvarSlet
 3. Velkommen hjem fra din billedskønne rejse!
  Jeg håber du nyder at være hjemme i det ruskende efterår.
  Klem og god tirsdag

  SvarSlet
 4. Hjertelig velkommen hjem til lille Danmark.
  Det har været dejligt at følge dig på din rejse :-)

  SvarSlet
 5. Har desværre været syg på din rejse, men har alligevel fulgt dig...... dine skønne beskrivelser, kan man da ikke undvære....uh.... de der Mistelten ville jeg gerne ha´ fingrene i!

  Velkommen hjem..... og rigtig god tirsdag!

  SvarSlet
 6. Det har sandelig også været godt at ha jer med:-) Der er varme i brændeovnen nu, men fyret skal renses...det burde jeg ha gjort før jeg rejste...

  SvarSlet
 7. Velkommen hjem, og hold hvor har du oplevet meget, Tak fordi du har delt, det har været hyggeligt at følge med !

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 8. Altså, er du allerede hjemme? Det er da først nu, der er rigtigt gang i kastagnaderne i Ardeche, eller hvad? Men bryder dig måske ikke om kastagneøl, glacerede kastagner, kastagnesuppe............hhhmmmnnn.
  Og det med fyret: glemte du nu igen at kontakte svigersønnen og fortælle ham, hvornår du ville være hjemme og klar til nyde et optændt, velrenset fyr? Eller hva'?
  Velkommen hjem, for øvrigt!

  SvarSlet
 9. Velkommen hjem, søde L. Håber, vi snart ses:)

  SvarSlet
 10. Velkommen hjem og tusind tak for turen, det var en fornøjelse at rejse med dig og hundene :)

  Her skinner solen lige nu og gør det hele så smukt.

  Kærlige tanker
  Marianne

  SvarSlet
 11. Velkommen hjem igen Lone! Hyggeligt at have fulgt dig på din Frankrigsfærd:-) Michael var i Múnchen i sidste uge, og der var altså sne!!!

  SvarSlet
 12. Spænende læsning - Jeg kørte en gang (eller rettere tre gange: FØRSTE - ENESTE OG SIDSTE) nordpå i Jugoslavien med Adriaterhavet til venstre, 50-10 meter i frit fald og massive klipper til højre. Vejen snoede sig, og tit kunne man kun se 100-200 m frem.
  Mange af billisterne var rene selvmordspiloter - Faktisk talte jeg over 300 km 5 lastbiler og 6 personbiler, der var styrtet ned.
  På vej ind i sving mødte jeg en lastbil og en Citroen 2CV, som overhalede med hornet i bund. Da han passerede mig ville en flue på sidespejlet til højre være smadret af klipperne og spejlet til venstre var tæt på at blive revet af....
  Velkommen hjem, når du kommer så langt :-D

  SvarSlet
 13. Sikken en smuk tur! Det er rart at se Europa fra en bil, hvis man er godt kørende. Det er også den ideelle årstid, hvis man vil nyde farverne i landskabet (selv om det så er efterårsfarver og ikke løvspring og blomstring) :)

  SvarSlet
 14. Jeg er ved at lande....altså, det med fyret...det er vist kun mig og Smeden, der har forstand på det! Selv svoger havde sagt til min søster, at det kunne jo ikke nytte, de tog herud, for han havde ikke en s...forstand på det fyr. Dad vide, om ikke han gerne vil lære at tumle sådan et....

  SvarSlet
 15. Velkommen hjem. Men du tog altså det gode vejr med dig (smil). Nu er der stiv kuling ( fra alle kanter) øspøsende regnvejr og rigtigt usch.

  SvarSlet
 16. Dejligt, at du er vel hjemme igen. Jeg har med glæde fulgt din rejse og dine dejlige observationer.

  Og så er det gang i de varme sokker, stearinlys og en god, hjemlig kop kaffe:)

  SvarSlet
 17. Et eller andet sted blev det vejr, det er ikke her...
  Har gang i brændeovnen, Eva

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.