23 januar 2013

Kloge ord


Trøjen fra forleden blev en ommer - som ses, andet garn, for de 2 ngl af det andet rakte ikke. Som det barn dog gror!!
I dag har jeg lyst til at dele dette med jer:

I stilheden står også tristheden nogen gange på lur. 

Derfor kan det, for mange være så svært, at søge indad i sin egen stilhed, at mærke sig selv og det uendelige, der opstår når alt er skruet ned og stilheden melder sig og det uendelig rum af intet, af tomrum, stiller sig til rådighed.

Men det er sundt for krop og sind, at mærke sig selv gennem stilheden. Og der er intet dårligt i tristheden, den er en naturlig følgesvend, på lige fod med alle de andre indre stemninger.
Forskellen er, når vi tør kendes ved vores stemninger, når vi tør betragte deres ankomst, vel vidende at de bare er på gennemrejse, som alle andre stemninger, så behøver vi ikke dække op til middag og gøre gæste værelset klar med det samme.
Så kan vi nøjes med en hurtig kop kaffe.
Ikke alle stemninger behøver 5 stjernet pleje, nogen er bare på gennemrejse og er hurtigt videre, hvis ikke vi tvinger dem til at slå sig ned.
Andre igen insisterer på at blive lidt længere og forplante sig som stemninger i stuen. Og dem kan vi enten vælge at behandle pænt, eller vi kan slås med dem og få hele roen og nogen gange møblementet ødelagt. Valget er vores.
Det der er vigtigt at huske på, er at vi har dem alle: stemningerne, både de triste og de muntre og det er en helt naturlig del af livet. Og de fleste går over af sig selv igen.

Hvilke stemninger har du inviteret til 3 retters menu i dag?

Kærligst Flora og Gabriel J


fra siden om at leve mindfullt på FB
Det er ord til eftertanke.- morgenmusikken  - en glædesdans....
af den store fynbo..
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.