08 november 2013

Naturens gaverKæmpestore markchampignons hjembragt fra skellet ind mod frugtplantagen i dag. Det er 2. ombæring - og jeg er meget taknemmelig.....det er første år, der  har været svampe på - eller næsten på matriklen...bortset fra nogle blækhatte for år tilbage.
I år har der været rigtig mange store champignons.....der er spist suppe - og brød med flødestuvede, de er serveret "til" - kort sagt  - ren nydelse.

Mirabellehøsten var også helt enorm - for ikke at tale om æbler og blommer.
Enkelte kiwier og en del minikiwier kom også til.
Hindbær, jordbær, ribs og stikkelsbær.
Masser af solbær.
og det nærmest uden egen indsats - det kan jeg li'.
Nej, det er lidt forkert.....næste år må jeg se AT STRAMME MIG AN..
De sidste par dage er tilbragt med Pippi, prinsessen og den lyserøde Bambi samt hendes lillebror - Jo, Violens fantasi fejler ikke noget.....hun er helt væk i rollespil og ........man kan aldrig vide, hvem hun er lige nu. Ikke at jeg erindrer hendes mor eller onkel var i den grad i fantasy world.....måske sammen med deres mormor? Havde jeg for travlt??? Sikkert - men nu opleves verden på ny gennem et barns øjne.
En yndlingsbog er den om Pippi, der flytter ind. Den er ikke læst ret mange gange....MEN ...alligevel lyder det, det jeg læser "Tommy og Annika stod og kiggede ind i haven......" -PLANKEVÆRKET!!!!! - en ommer - "Tommy og Annika stod og kiggede ind over plankeværket på haven ved siden af..." -
 og jeg læser: "Pippi lavede pandekager til Tommy og Annika...." - BRÆNDEKASSEN!!!!!!!!! - om igen - "Pippi lavede pandekager til Tommy og Annika, der sad på brændekassen....." - nå, så fik jeg lært det.
Resten af bogen holdt jeg mig til teksten. SKØNT - jeg plejer altid - også fra min lærertid - at modificere lidt, når jeg læser for mindre børn.......men det passer altså ikke Violens gode hukommelse.
Tøsen har et ordforråd ud over det sædvanlige, tror jeg...eller ved jeg...


Man elsker stadig at løbecykle - og det går susende stærkt - her med ballon....det hører sig til.


"Lillen" - en sød og ret rolig dreng - godt gemyt, vil jeg sige - han er jo født i samme stjernetegn som Violen...blot 2 dage efter, men helt anderledes temperament.
Dog, han sover ikke sin tid væk - klistrer helst til sin mor.....3 måneder på søndag - skal døbes 1. søndag i advent, men vi måtte konstatere, at den kyse, der hører til familiedåbskjolen desværre allerede NU er for lille ......tsk tsk tsk...moders mælk er ret kraftfuld....
dejlige dage tilbragt med småbørn - og må man ikke glemme - de store, voksne børn :-)
Jeg tror, jeg må rykke teltpælene op om noget tid og bevæge mig samt mit jordiske godt til Djævleøen....


5 kommentarer:

 1. Sådan var min søn også, da han var lille. ,,Det står der IKKE, mor" lød det, når jeg prøvede at forkorte eller ændre teksten bare en lille smule. Til gengæld blev alt oversat til bornholmsk når jeg læste højt, til stor forundring for medpassagerer på færgen, blandt andet. Og du har ret, det er helt vidunderligt at få lov at opleve verden set fra børnehøjde igen via sine børnebørn. Som du selv er inde på så har vi nok en anden tålmodighed og nærvær nu. Knus og hilsner til dig og Violen fra

  fru Jensen
  Gudhjem

  SvarSlet
 2. Jeg smiler og kan lige se den skønne Viol sidde på stilke for at gribe mormor i læsefejl :-) Skønt med dage sammen med den lille familie. God weekend til dig

  SvarSlet
 3. dejligt med egen höst! og börnebörn er nu en rigdom uden lige. mon ikke den lille allerede kan fornemme at der er én i forvejen der er ret krævende, så derfor holder sig lidt til den stille side. sådan har jeg ofte set at det er, hvis det ældre barn er én der tager plads så er den der kommer efter ofte en rolig og stille én, og omvendt.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. Herligt med små børn, der har helt styr på, hvad der står :-D - bare ikke snyde, mormor ...
  Jeg kan blive helt misundelig på alle dine champignoner, men der er vist lige langt nok over til dig for at overbevise dig om, at du bør dele dem med mig ;-)

  SvarSlet
 5. Det er vist stjernestunder, du har sammen med de to små.
  Og måske er det en god plan at flytte lidt tættere på. For alles skyld.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.