03 december 2013

Advent - glæde -Begge mine børnebørn blev døbt første adventssøndag. En rigtig festdag - også i kirken .
Og festlig blev dagen. Smukt og rørende syn, da orglet intonerede og døren gik op  - og først kom den yndige graveide gudmor med Lillemand på armen - iført mine børns dåbskjole og stort smil - Violen i den anden hånd - for hun insisterede på at gå med - Mor og Far måtte pænt gå bagefter ....en klump i halsen - det er så bevægende at alle rejser sig, synes jeg.
Mindste opførte sig eksemplarisk, sad og kiggede rundt - smilede her og der - og sov de uskyldiges søvn under prædiken....Violen sad på Moster Didis skød og var musestille under det hele - selv om præsten - en bestemt kvinde i midtfyrrerne - forsøgte at lokke hende ind i "Pyramiden" til saft og kiks......
Samme præst var to gange ved at bryde ud i meget stort smil under selve dåben, for Villum - det hedder han jo, den bette - var så fornøjet og charmede sig ind på hende.


Bagefter - jule-dåbsfrokost i Det gule Hus.......hvor der liiiige kunne sidde 24 til bords.
Dejligste mad - og se - hvem kan prale af at have sin helt egen dåbsøl - brygget af Farmand?


Lillebrors gave - den er sej, synes Violen.....vi har aftalt at den skal have lov at komme hjem med mormor et par år endnu ;-) - ellers bliver den nok lidt slidt.


den unge dame er også til det mere prinsessede - en herlig mandag morgen med julekalender, Tornerosekjole (gave fra en anden pige, der var vokset ud af den) - og hele 2 bedstemødre til opvartning.
At lillebror så fik en slem nat efter sin dåb med efterfølgende lægebesøg er en helt anden sag.
godt, vi var der - vi gamle - han havde næsten 40 i feber og måtte til lægen....halsbetændelse - øv øv - så nu får han sit livs første antibiotika.


11 kommentarer:

 1. Tillykke med Villums dåb - sikke et fint navn :-) Håber, han hurtigt bliver frisk igen. Den med Violen forstod jeg ikke. Var der arrangeret et særligt ta' selv kiks og saft-bord til hende i et tilstødende gemak, eller ville præsten ikke have hende siddende i kirken??

  SvarSlet
  Svar
  1. Præsten opfordrede børnene (som var Violen 3 år, lille Otto 1 år og to større på 8 og 11) til at gå med en voksen ind i andre gemakker under prædikenen.....men det ville hun da ikke!

   Slet
 2. Den bette en da. Sikke en maade at afslutte daaben paa.
  Lyder som en fantastisk dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. det var en smuk dag - helt sikkert!!

   Slet
 3. Du virker glad og travl, på den bedste måde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, måske.....har ikke haft stunder til at sidde og mule over højtiden...:-9

   Slet
 4. Selvfølgelig skulle Violen da overvære lillebrors dåb. Det lyder til at have været en både fin og rørende dag. Nu håber jeg, at lille Villum har fået gavn af sin antibiotika, så han snart er frisk igen..

  SvarSlet
 5. Tillykke med barnebarnet, der både har charme og et fint navn.

  SvarSlet
 6. Tillykke med lillemand. Synd, at han skulle blive syg, men heldigt, at han nåede sin festdag inden.

  SvarSlet
 7. Willum skulle nok have haft sin øl varm, og med en æggeblomme rørt i, det lindrer på en halsinfektion, og skræmmer virusser, som jo ikke reagerer på antibiotika.
  Men blev Violen ikke inviteret op til selve dåben ved fonten? Der plejer præsten da gerne at ville have alle børn med.

  SvarSlet
 8. Tillykke med de fine børnebørn nabo. Kærlige hilsner.

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.