01 marts 2009

Giv det en chance!


Ja, mit færøgarn, som jeg kun har i råhvid - uden banderole med oplysning om løbelængde m.m. - men nu prøver jeg det til andet end sjaler. Garnet er billigt, men derfor kan det godt være anvendeligt - kom i gang!
En færøvest monteret med ærmer - altså en sweater. Garnet passer til p 3-4 , så kant på 3 og selve sweateren på pinde 4. Det går derudaf med KnitPro - desværre var strømpepindene optaget af noget andet! Jeg må bevilge mig et sæt mere.

Så her sidder jeg - morgenstemning, te på kanden, sovende hunde, udsigt til markerne overfor - påskeliljerne dufter helt skønt - jeg klager ikke. Livet er herligt, selvom dagen i dag måske ikke helt lever op til at være 1. forårsdag, så er der små tegn - lærker, guldspurve og andre giver pippende deres mening til kende. Var lige ud over markerne med hunde, så jeg ved det!

Det lurer lige om hjørnet, så det er ikke et sekund for tidligt at så artiskokker - lægge kartofler til spiring eller blot nærlæse frøkatalogerne og havebladene.Disse yndige alfer har jeg i butikken - det er ærteblomster - i posen altså! En smuk lille gaveide - eller til selvforkælelse, for ærteblomster eller lathyrus er et must i blomsterhaven. Duften minder ikke om noget andet - og jo flere man plukker, jo flere blomster kommer der!
De har ry for at være vanskelige - overhovedet ikke! Læg dem i et glas vand et døgns tid, så dem i dybe potter og dæk med plast. Potterne skal være dybe, for de kan ikke li' at få forstyrret deres rødder, når de bliver plantet ud senere.
En anden og vel egentlig meget nemmere metode er at vente lidt - give dem et døgn i vand og så så dem på deres blivende plads. Kræver at de kan få lov at stå uforstyrret, og at man ikke - som jeg plejer - kommer til at luge dem op....
Når de har fået det første rigtige bladpar, kan man knibe stænglen af. Det får planten til at forgrene sig, og den bliver mere "busket"6 kommentarer:

 1. Godt med et lille råd om ærteblomster - sidste år lykkedes de ikke rigtig for mig, måske stod de for skyggefuldt. Jeg elsker, lige som dig, rosen. Hvor holder du påskemarked henne?

  SvarSlet
 2. Påskemarked på Lavendelgården:
  Flyvesandsvej 15
  Egeby
  5450 Otterup
  der er mulighed for B&B se www.lavendelgarden.dk - og du er så hjertelig velkommen!

  SvarSlet
 3. Elsker erterblomster.
  Garnet ser bæde eksklusivt og fint ut. Man kan få masse fint ut av billig garn det er ikke alltid det står i forhold til prisen. :-)

  SvarSlet
 4. Jag älskar Luktärtor.... det är "sommar" för mig.

  Vackra fröpåsar - perfekta presenter....

  SvarSlet
 5. Jeg elsker formuleringen: Jeg må bevilge mig et sät mere. Sådan har jeg det også tit med bevillinger....

  SvarSlet
 6. Dejligt at høre kommentarer - det gør foråret mere virkeligt!!

  SvarSlet

Du må endelig skrive en bemærkning eller en lille hilsen - det betyder rigtig meget for mig.